Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Maatwerk in betonstorten GWW

Maatwerk in betonstorten GWW

Het met beton repareren van lastig bereikbare kademuren in drukke stadscentra of het aanbrengen van beton aan kavelpaden bij boerenbedrijven, vergt specifiek materieel, bijzondere vaardigheden en creatieve maatwerkoplossingen.

RVR Betonpompverhuur in Linschoten is gespecialiseerd in dit soort werkzaamheden en is daarmee uniek in Nederland. “Wanneer de grotere aannemers er met een kraan en een grote pomp niet bij kunnen, komen wij in beeld”, zegt oprichter/mede-eigenaar René van Rijs. “Bijvoorbeeld bij kunstwerken of kavelpaden dwars door weilanden. Bij deze smalle betonnen wegen gaat de mixer op een trekker het weiland in. Allemaal specialistisch en lastig uitvoerbaar werk.”

Mensen en materieel

Het VCA-gecertificeerde bedrijf verhuurt daarvoor alle soorten materieel, 25 kleine (aanhanger)betonpompen van 15, 18, 50 m³ p/u en twee grote betonpompen met een capaciteit van 160 m³ p/u. Eveneens beschikt de firma over vier mixers voor 1 tot 13 m³. Circa zestig vakmensen zijn elke dag voor het verhuurbedrijf aan het werk als machinist of voor het uitvoeren van betonwerkzaamheden zoals storten en vlinderen. Niet alleen aannemers, maar ook particulieren doen een beroep op het betonpompverhuurbedrijf.

Op locatie aan het werk.

 

Vernieuwend werken voor meer bereik

Van Rijs: “Daarbij zijn we ook altijd vernieuwend bezig. We hebben bijvoorbeeld een rupsmast ontwikkeld waarop je elke pomp kunt aansluiten. De mast is 20 m en je kunt er net zoveel slang aan bevestigen als de pomp toelaat. Met een kleine betonpomp is dit zo’n 160 m. Een interessante machine voor de grond- weg- en waterbouw, vooral als je ergens met een grote betonpomp niet bij kan komen. De mast wordt uitgevouwen, hangt boven het werk en via slangen wordt het beton aangebracht.”

Creatief maatwerk

Overal heeft het bedrijf materieel voor en is dit niet het geval dan worden er creatieve maatwerkoplossingen bedacht. Bijvoorbeeld in Amsterdam-centrum waar kademuren worden vernieuwd. De gemeente eist dat alles over water plaatsvindt. Dus heeft de firma een complete betoncentrale op een boot geplaatst en wordt met de kleine betonpompen gewerkt.

“Elders in Amsterdam moest beton gestort worden voor de kademuren van een sluisje. Het was onmogelijk daarvoor een boot of vrachtwagens in te zetten. We hebben toen vijftien roze luchtbedden achter elkaar op het water gelegd met daarop 100 m betonslang. De betonpomp stond een stukje verder op de kade. Een bijzondere maatwerkoplossing, die prima werkte!”, lacht Van Rijs.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.