Platform over civiele techniek & infrastructuur
Maatoplossing voor het managen van gemengde machineparken

Maatoplossing voor het managen van gemengde machineparken

Ondernemers voor wie machines, voertuigen en gereedschappen essentieel zijn, hebben sinds kort nóg beter toegang tot de geavanceerde telematicasystemen van TelliQ. De groeiende klantenkring van het oorspronkelijk Zweedse bedrijf leidde vorig jaar april namelijk tot de opening van een vestiging die zich vanuit Den Haag exclusief op de Benelux richt. Een stap die de onderneming in staat stelt om zowel fysiek als qua cultuur en taal beter op de behoeften van lokale marktpartijen in te spelen. Bijvoorbeeld als het gaat om het compleet managen van omvangrijke, complexe en divers samengestelde machineparken. Want ook dáárvoor heeft TelliQ de expertise en oplossingen paraat.

De naam TelliQ staat al vele jaren voor merkonafhankelijke en bovenal maatgerichte telematicasystemen van topkwaliteit. De geboden hard- en softwareoplossingen vinden dan ook gretig aftrek onder opdrachtgevers die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden wensen te vertrouwen op tiptop functionerende machines, voertuigen en gereedschappen. Bijvoorbeeld binnen de grond-, weg- en waterbouw. De telematicasystemen van TelliQ kunnen grofweg in drie groepen worden verdeeld: Smart City (o.a. straatverlichting), Connected Cars (fleet management) en Mobile Equipement. Vanuit deze laatste groep biedt het bedrijf fleetowners een complete ondersteuning tijdens het beheer en onderhoud van grote, complexe en veelal gemengde machineparken. “We voorzien perfect in de behoeften van gebruikers die niet alleen real time willen weten wat er op locatie met hun materieel gebeurt, maar zo nodig ook direct kunnen ingrijpen en schakelen”, zegt Rudi Roth, directeur van TelliQ BV. “Daartoe bieden we een high end tool waarmee het mogelijk is om de meest uiteenlopende machinedata op afstand uit te lezen. En dat gaat véél verder dan een eenvoudige track & trace oplossing.”

Fleet management.

 

Eén overzicht

De naam van al het moois waarmee TelliQ dé oplossing biedt voor het managen van omvangrijke, ingewikkelde en divers samengestelde machineparken luidt TQ5, een hypermodern platform en APP waarmee alle aanwezige machines, voertuigen en tools kunnen worden verbonden. Met als resultaat dat de juiste data overzichtelijk zichtbaar zijn, op elk gewenst moment en zónder dat andere configuraties nodig zijn. “TQ5 brengt de status van het gehele machinepark in één overzicht helder in beeld”, vervolgt Roth. “Inclusief historische posities en de daaraan gerelateerde productie-KPI’s.” Zo maakt het platform het onder meer mogelijk om, via een onderlinge vergelijking van de machines, trends en afwijkingen in kaart te brengen. Maar ook rondom het plannen van onderhoud en wanneer presenteerbare rapportages van de uitgevoerde werkzaamheden nodig zijn, bewijst TQ5 zijn waarde. “Je kunt zelfs informatie over het rijgedrag van je chauffeurs en de machine alarmen verkrijgen”, aldus Roth. “Geen onbelangrijke gegevens rondom het optimaliseren van de vloot.”

TelliQ platform en APP.

 

Optelsom

Veelzijdigheid, overzichtelijkheid en een ultiem gebruikersgemak zijn aspecten die binnen het modulair samengestelde platform nadrukkelijk centraal staan. Het begrip ‘maatwerk’ kan daarbij gerust worden opgeteld. “Het platform is eenvoudig volgens elke wens in te richten en de gebruiker betaalt alleen voor de functies die hij ook daadwerkelijk gebruikt”, legt Roth uit. “Maar ook qua connectiviteit is alles mogelijk. Samen met de klant kiezen we de beste techniek om de data te versturen. Via GSM, LTE, WLAN, Bluetooth of satelliet. Indien gewenst kunnen we zelfs de machinedata in ons platform via een API koppelen met systemen die de opdrachtgever al heeft. De klant vraagt, wij draaien.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.