Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Maak kennis met onzenieuwe GIANT modellen’

‘Maak kennis met onzenieuwe GIANT modellen’

Dit jaar kan men opnieuw de krachtige machines van TOBROCO-GIANT zelf uitproberen tijdens de Technische Kontakt Dagen. Stand 157 ligt namelijk bij een demonstratieterrein, waar de bezoeker de veelzijdigheid van enkele vertrouwde maar ook gloednieuwe wielladers, skidsteers en verdichtingsmachines kan ervaren. “De afgelopen tijd hebben we flink geïnvesteerd in elektrificatie, zodat er in de toekomst van elk model een emissievrije variant beschikbaar is”, vertelt Luuk van Kessel, accountmanager voor Nederland en België.

Tijdens de TKD, die van 8 tot 10 juni in Almere plaatsvindt, wil de Nederlandse fabrikant bezoekers onder andere laten kennismaken met diverse elektrische wielladers en verdichtingsmachines.

Elektromachines nemen vlucht

“We zien dat klanten in razendsnel tempo overstappen op elektromachines”, licht Van Kessel toe. “Er draaien nu al meer dan 900 elektrische GIANT wielladers in Nederland, terwijl die pas vanaf oktober 2019 in productie zijn. De voordelen zijn natuurlijk ook groot. In vergelijking tot dieselmotoren vereisen ze beduidend minder onderhoud. Daarnaast zijn ze milieuvriendelijk en geluidsarm, waardoor ze geschikt zijn om ’s nachts of naast scholen en ziekenhuizen te werken. Minstens zo belangrijk is de efficiëntie. Wij hebben namelijk twee elektromotoren ingebouwd, één die de wielen en één die het hydraulische gedeelte aandrijft. Daardoor is er meer hefkracht en kan er sneller gewerkt worden dan met een dieselmotor het geval is.” 

Doordacht ontwerp

“Wielladers van TOBROCO-GIANT staan onder andere bekend om het extreem hoge hefvermogen ten opzichte van het eigen gewicht. We besteden aandacht aan elk detail, waardoor goed doordachte machines ontstaan. Zo hebben we de zware accu van onze elektromachine achterin geplaatst zodat deze tegelijkertijd als contragewicht dient. Ook maken we als enige fabrikant verdichtingsmachines met een gedeelde stuurboom. Daardoor worden de trillingen aanzienlijk gedempt, zodat het werk een stuk minder belastend voor de gebruiker wordt. Vervolgens hebben we de accu bewust op het gedempte gedeelte geplaatst, omdat trillingen de levensduur van de accu verkorten. Ook prettig zijn de drie verschillende snelheden die men kan instellen.” 

Wielladers

Van Kessel benadrukt dat tijdens de TKD de nieuwe G2700E HD X-TRA is te bewonderen. “Een elektrisch aangedreven wiellader waar de markt om vroeg. Dankzij het gewicht van 2400 kilo kan hij namelijk per aanhanger vervoerd worden, maar heeft hij wel de kracht om een pak betonklinkers te tillen. Op onze stand zijn ook de G2300 HD en G2300 HD X-TRA te zien. Deze hebben eveneens een zeer groot hefvermogen ten opzichte van hun eigen gewicht. De krachtige, 100% elektrische machines zijn zeer veelzijdig, omdat wij meer dan 500 aanbouwdelen aanbieden.” 

Nieuwe skid op tracks

“Op ons demoterrein staat tevens de gloednieuwe skidsteer op tracks. De afgelopen jaren groeide de waardering voor onze ultracompacte laders. Door deze machines nu ook uit te rusten met rubber tracks, bieden ze meer stabiliteit en tweemaal zoveel hefkracht. Net als onze skidsteer modellen op banden is ook de skidsteer op tracks bijzonder wendbaar.” 

Verdichtingsmachines

“Het GIANT programma heeft een complete lijn van 24 verdichtingsmachines, waarvan we er uiteraard een aantal meenemen naar de beurs. Dankzij de samenwerking met Honda hebben wij als eerste fabrikant de goedkeuring gekregen om de elektrische trilplaat in productie te nemen. De (E)-trilstampers, (E)-trilplaten, schakelplaten, rollentriller en vacuümunit, maken ons aanbod verdichtingsmachines compleet.”

Grootste speeltuin

Van Kessel vervolgt: “Wij hebben al meerdere malen deelgenomen aan de TKD, omdat we hier de mogelijkheid hebben een demonstratie-terrein te huren. We zien namelijk telkens weer hoe verrast onze bezoekers zijn wanneer ze zelf onze machines kunnen uitproberen. De TKD wordt wel de grootste speeltuin van Nederland genoemd en inderdaad, wijzelf kijken er na al die jaren ook enorm naar uit.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.