Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
LVO-maatregel voor snelwegen gevalideerd door RWS

LVO-maatregel voor snelwegen gevalideerd door RWS

Na acht jaar onderzoek is vastgesteld dat Esha PenTack van producent Esha Infra Solutions aan de eisen van Rijkswaterstaat voldoet als levensduur verlengend onderhoudsmiddel voor ZOAB. Met de validering door RWS is PenTack de eerste LVO-maatregel die mag worden ingezet voor grootschalig onderhoud van de snelwegen. 

Het aanbrengen van PenTack verlengt de levensduur van asfalt (ZOAB, maar ook DGD en SMA) met meerdere jaren. Dit zonder gevolgen voor stroefheid, geluidsreductie en waterdoorlatendheid. Een PenTack behandeling kan op ZOAB tot drie keer herhaald worden, wat uiteindelijk tot negen jaar levensduur verlenging kan leiden. Dit draagt fors bij aan de C02-reductie. Bovendien betekent de toepassing van PenTack veel minder hinder voor verkeersdeelnemers dan het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag, omdat het wegdek snel na het onderhoud weer berijdbaar is.

Sinds 1996
Al in de jaren negentig ontwikkelde Esha Infra Solutions de bitumenemulsie PenTack die voorzien is van een verjongend component. De behandeling geeft het bindmiddel in het verouderde asfalt weer voldoende flexibiliteit en gaat hierdoor voor vele jaren rafeling tegen. De bitumenemulsie wordt met computergestuurde sproeiwagens op de verouderde asfaltverharding aangebracht en vervolgens afgestrooid om voldoende stroefheid te verkrijgen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.