Platform over civiele techniek & infrastructuur
Personeel & Opleiding

Luuk Faassen deed Master Civil Engineering in Delft

Gekozen voor beton als specialisatie

IMG_3337
Luuk poseert bij een oude ijsbunker van beton (uit de tijd dat er nog geen koelapparatuur bestond), een constructie die het tot de dag van vandaag heeft uitgehouden.

Tekst | Jan Mol

Beeld | Draeckensteijn Media

15 september 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Over het belang van beton hoef je Luuk Faassen (25 jaar) niets meer te vertellen. Met een Master Civil Engineering op zak, met een specialisatie in Structural Engineering en Concrete Structures is Luuk klaar om de GWW-sector te veroveren. Een baan heeft hij inmiddels ook al binnen gesleept. Niet raar, want er is een grote behoefte aan mensen als Luuk. We spreken hem over de keuzes die hebben geleid tot waar hij vandaag staat.

Zo waardevol kan een bevlogen docent zijn

“Op de HAVO had ik een breed profiel, gewoon omdat ik nog niet wist wat ik wilde gaan doen later”, opent Luuk het gesprek. “Ik had al van alles bekeken, tot ik op een voorlichtingsdag op de HAN in contact kwam met docent Thomas Beuker. De man sprak zo ongelofelijk motiverend en gepassioneerd over civiele techniek, dat ik helemaal gegrepen werd. Dat was letterlijk de trigger voor mij om voor die richting te kiezen!”

Vierjarige opleiding en daarna Delft

Het opleidingstraject aan de HAN duurde vier jaar, waarbij Luuk in het derde jaar koos voor de specialisatievakken in constructies. “Daar heb ik echt van genoten. Vakken als staalconstructies, betonconstructies en mechanica. Ik koos ervoor om een minor ‘Creatief Construeren’ te doen. Daarna was de TU in Delft aan de beurt, waar ik een premaster deed, nodig om van HBO Bachelor naar WO Master te kunnen gaan. Dat betekende veel bijspijkeren op het gebied van wiskunde en mechanica. Ik heb een echte verdiepingsslag gemaakt toen.”

In Delft koos hij voor Structural Engineering, met een specialisatie in Concrete Structures. “Structural Engineering kies je voor je brugprogramma”, legt Luuk uit. “Concrete Structures kies je voordat je aan de Master begint.”

Waarom beton?

Op de vraag waarom Luuk voor beton heeft gekozen, luidt het antwoord: “Beton is en blijft een duurzaam materiaal. Bij mijn stage bij ABT vanuit de HAN heb ik met plezier aan beton gerekend in projecten. Ik heb mogen werken met koolstoflijnwapening, een mooie, compacte inpasbare oplossing. Bij ABT merkte ik hoe belangrijk beton is. Ik wilde het zien, begrijpen, berekenen en komen met oplossingen”, aldus Luuk. “Als ik naar de toekomst kijk, dan wordt het de kunst op de balans te vinden in het optimaliseren van de duurzaamheid van beton en toch bouwinnovatie niet in de weg te staan.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%