Platform over civiele techniek & infrastructuur

Archieven

Beheerder Riolering en Water

Gemeente-Heerde-logo
Lees het gehele artikel

Je gaat aan de slag met het duurzaam beheren van ons rioolstelsel (van maar liefst 256 kilometer) en draagt bij aan klimaatadaptatie. Je coördineert diverse beheeractiviteiten en handelt aanvragen voor lozingen en rioolaansluitingen correct af. Je hebt contact met verschillende partijen, waaronder bewoners, bedrijven en aannemers.

Je beheert de areaalgegevens en verzorgt de vergunningverlening voor diverse riool-gerelateerde aanvragen. Je hebt een belangrijke rol in het Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP). Ook lever je input voor projecten binnen de openbare ruimte en voer je overleggen met gebruikers, bewoners, bedrijven, waterschap en aannemers over riolerings- en waterzaken.

We zoeken iemand met mbo+/hbo werk- en denkniveau op het gebied van weg- en waterbouw en/of werktuigbouwkunde

Je kent de CAD en GIS-systemen. Daarnaast heb je technisch inzicht, goed ontwikkelde mondelinge en schriftelijke vaardigheden en organisatietalent.

Werkgeluk vinden wij heel belangrijk

De gemeentelijke Heerde heeft zo’n 160 medewerkers, verdeeld over 5 afdelingen. Door de kleinschaligheid zijn de lijnen kort, de onderlinge betrokkenheid groot en de werksfeer goed. We hebben aandacht voor elkaar en lachen veel. Als medewerker krijg je veel zelfstandigheid. Je kunt je eigen werk indelen zoals jij dat wilt. Of dat nu thuis is, op kantoor of elders. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eindresultaat. Maar je leven bestaat niet alleen uit werken. We hebben ook oog voor jouw thuissituatie en levensfase. Samen zoeken we naar maatwerkoplossingen die bij jou passen. Kortom in Heerde heb je veel zelfstandigheid en een fijne werksfeer. Bekijk ons filmpje voor een impressie van onze organisatie

Bij ons kun je rekenen op een boeiende werkomgeving met verschillende taken

Daarnaast bieden wij een salaris van max. € 4.537, – bruto per maand op basis van 36 uur (in schaal 9 van de cao-gemeenten). Ook hebben wij extra voordelen, zoals een fietsplan, bedrijfsfitness en het Individueel Keuze Budget (17,05%). Wanneer je thuis werkt, helpen wij je graag met de benodigde faciliteiten. Bovendien bieden wij ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. We hebben een personeelsvereniging en op vrijdagmiddag een gezellige borrel.

Wil je meer informatie over deze vacature?

Neem dan contact op met Frans van Weeghel (manager Realisatie Onderhoud en Beheer), telefoonnummer: 0578-69 94 94 of via de e-mail: F.van.Weeghel@heerde.nl.  

Kom jij ons team versterken als beheerder riolering en water?

Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet! Je sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk op 4 juni 2023 via onze sollicitatiepagina. De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 6 juni tussen 13:00 en 16:45 uur.

Beheerder Riolering en Water

Gemeente-Heerde-logo
Lees het gehele artikel

Binnen de afdeling Realisatie, Onderhoud en Beheer van de gemeente Heerde zoeken we een

Beheerder Riolering en Water die medio januari kan beginnen!

Help jij mee om ons rioolstelsel van 256 kilometer duurzaam te beheren? Wil je infrastructurele projecten begeleiden en je collega’s van de afdeling ondersteunen op grafisch gebied? Dan is deze functie iets voor jou!

Wil jij deze rol binnen onze bruisende organisatie?

Wat houdt de functie in?

 • Je beheert het rioolstelsel en de areaalgegevens die daarbij horen;
 • Je voert de regie over de uitvoering van diverse (uitbestede) beheersactiviteiten;
 • Je levert een bijdrage aan de uitvoering van het Gemeentelijk RioleringsPlan (GRP).
 • Je levert een bijdrage aan klimaatadaptatie, waaronder berging, hergebruik en afvoer van  hemelwater. Bij jou ligt het accent op beheer, jouw collega voert de lokale en regionale overleggen hierover;
 • Je verzorgt de vergunningverlening voor diverse rioolgerelateerde aanvragen;
 • Je levert input voor de diverse projecten binnen de openbare ruimte;
 • Je overlegt met gebruikers, bewoners, bedrijven, waterschap en aannemers over riolerings- en waterzaken.

Wat vragen wij?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding civiele techniek of gelijkwaardig (of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau);
 • Aanvullende opleidingen op het gebied van rioleringen is een pre;
 • Je hebt kennis van CAD en GIS-systemen;
 • Je hebt kennis van en kunt werken met digitale beheerpakketten, waaronder Obsurv en RIOGL;
 • Je ben communicatief en schriftelijk vaardig;
 • Je bent flexibel, nieuwsgierig en hebt van nature een klantvriendelijke houding.

Heb je geen werkervaring of afgeronde opleiding op dit gebied? Maar je hebt wel vergelijkbare werkervaring of belangstelling voor dit werkveld? Ook dan ontvangen we je sollicitatie graag!

Wie zijn wij?

De gemeentelijke organisatie bestaat uit zo’n 170 medewerkers, verdeeld over vijf afdelingen. Eigenaarschap en samenwerken zijn belangrijke kernbegrippen. De klant staat voor ons centraal. Daarom werken wij omgevingsbewust en ondernemend.

Als medewerker krijg je alle ruimte om initiatief te nemen. We werken op basis van vertrouwen. Waar, wanneer en hoe je werkt, bepaal je zelf. Zolang je de samenwerking met collega’s en opdrachtgevers goed georganiseerd hebt. We stimuleren durf en lef.

Wat bieden wij?

Wij bieden een salaris tussen de €2.865,- en €4.208,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 9), afhankelijk van opleiding en ervaring. De functie is ingepast als Medewerker beleidsuitvoering II, volgens de HR21-systematiek. Daarnaast kent de gemeente uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan, bedrijfsfitness en een individueel keuzebudget van 17,05%. In eerste instantie bieden we een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Christiaan van den Vlekkert, manager Realisatie, Onderhoud en Beheer, telefoonnummer 0578-699494.

Reageer!

Je sollicitatie ontvangen wij graag vóór 30 oktober graag via onze sollicitatiepagina.

De gesprekken staan gepland op 7 november.

‘Wij geloven dat medewerkers het beste tot hun recht komen in een inclusieve werkomgeving waar respect, samenwerking en aandacht voor individuele kwaliteit en (talent)ontwikkelmogelijkheden voorop staan. We streven als organisatie naar een personele samenstelling die een afspiegeling is van de inclusieve samenleving’.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

  Stuur ons een bericht