Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Lichtgewicht leuningsconstructies
Op basis van de wensen en eisen heeft Takke Breukelen voor het project drie typen leuningconstructies ontworpen, geproduceerd en gemonteerd.

Lichtgewicht leuningsconstructies

Stuk voor stuk licht van gewicht en in verschillende uitvoeringen, waaronder zelfs een leuningconstructie met geïntegreerde zonnecellen voor beide architectonische beekdalbruggen van respectievelijk 250 en ruim 300 meter lengte.

“De nieuwe weg kenmerkt zich door een aantal verschillende typen kunstwerken”, begint Andries Takke van Takke Breukelen. “Voor de esthetische kwaliteit van de leuningconstructies lag een vormgevingsvisie van de kunstwerken ten grondslag. Op basis van de wensen en eisen hebben we voor het project drie typen leuningconstructies ontworpen: een constructie volledig in staal met stalen lamellen, een vergelijkbaar exemplaar met houten Plato-lamellen en een derde type met overwegend glazen panelen voorzien van geïntegreerde zonnecellen.”

Takke Breukelen produceert het leuningwerk altijd project specifiek.

Nul-op-de-meter project

“Als Takke Breukelen proberen wij altijd zoveel mogelijk een complete oplossing aan te bieden”, vervolgt Andries. “Dat betekent dat zodra de aannemer het betonwerk oplevert, wij zorgen voor de aankleding met lichtgewicht constructies. Bij voorkeur worden we al in een vroeg stadium ingeschakeld, zodat we vanaf het ontwerp al kunnen aantonen dat de constructies voldoen aan alle eisen. Niet alleen qua veiligheid, maar ook als het gaat om duurzaamheid. We werken vervolgens het ontwerp volledig uit, produceren de leuningen en monteren de constructies op locatie, inclusief alle aansluitingen en eventuele elektrische installaties, zoals de variant met geïntegreerde zonnecellen op de N69. Het is de ambitie om van de N69 een energie neutrale weg te maken, een nul-op-de-meter project. Alle elektrische energie die nodig is tijdens het gebruik van de weg zoals de openbare verlichting en de waterpompen in de diverse pompkelders, wordt gevoed door zonnecellen met een verwachte opbrengst van ruim 25.000 kWh per jaar. Op basis van studies is bepaald welke posities op de schermen wel en welke niet met zonnecellen ingevuld zouden moeten worden. Voor een uniform beeld zijn de ‘celloze’ panelen voorzien van een zeefdruk.”

Takke Breukelen produceert het leuningwerk altijd project specifiek. “We treden graag op als partner en denken graag mee vanaf het prille begin”, zegt Andries. “Daar kunnen we het verschil maken, want die ‘bagage’ nemen we vervolgens mee in de productie en montage. Daar zit echt onze toegevoegde waarde. Het materiaal is ondergeschikt. Ook al zijn we van origine, al acht generaties lang, een constructiebedrijf, we prediken absoluut niet dat staal de oplossing is voor alle uitdagingen. Het gaat erom dat we een oplossing creëren. De ene keer is dat in hout, de andere keer in staal, glas, composiet of beton. We kijken altijd welk materiaal het beste tot zijn recht komt in een project voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.