Platform over civiele techniek & infrastructuur
Bruggen & Tunnels

Licentieovereenkomst door ondertekening op afstand tussen SIS en InfraCore

Nederlandse InfraCore® technologie in Australië!

18 maart 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Met mevrouw Marion Derckx, de Nederlandse ambassadeur in Australië in Canberra en de heer Matthew E.K. Neuhaus, de Australische ambassadeur in Nederland in Den Haag als getuigen, tekenden SIS Sustainable Infrastructure Systems en InfraCore Company vandaag een overeenkomst om de InfraCore® technologie in licentie te geven in Australië, Nieuw-Zeeland en de eilanden in de Stille Oceaan.

Deze bijzondere samenwerking biedt voor beide bedrijven prachtige kansen. SIS zal niet alleen zijn marktaandeel in Australië en Nieuw-Zeeland vergroten, maar met haar enorme kennis van de engineering en realisatie van belangrijke infrastructurele projecten ook de groei van de InfraCore® technology stimuleren.

De Australische regering werd tijdens de ondertekeningsceremonie vertegenwoordigd door de heer Shane Rattenburry, de Australische minister van Klimaatverandering en Duurzaamheid, en de heer Brendan Smyth, de Australische commissaris voor Internationale Betrokkenheid.

De InfraCore® technology is ontwikkeld in Nederland en heeft zich wereldwijd bewezen in meer dan 1.100 zwaar te belasten bruggen en sluisdeuren. Deze zijn geproduceerd door InfraCore® Inside certified manufacturer FiberCore Europe (Rotterdam, NL) en over de hele wereld geleverd en geïnstalleerd. De InfraCore® technology biedt een gestandaardiseerde en modulaire structurele aanpak. Dit maakt het mogelijk bewezen en gevalideerde kosteneffectieve (zowel OPEX, als CAPEX) prefab composiet constructies te realiseren, die gemakkelijk schaalbaar, lichtgewicht, duurzaam, onderhoudsvrij, zwaar belastbaar, schadetolerant en draagkrachtig zijn. De bruggen gaan meer dan 100 jaar mee en zijn door hun lichte gewicht eenvoudig te installeren; ze behoeven een minimale fundering.

SIS levert duurzame infrastructuurprojecten aan klanten over de hele wereld in de sectoren civiele infrastructuur, bouw & constructie, olie & gas, mijnbouw, luchtvaart, maritiem, zee & havens, transport & logistiek en landbouw. Op basis van strategische distributiemogelijkheden met het hoofdkantoor in Adelaide (Zuid-Australië) heeft SIS naast distributiepartnerschappen in Melbourne, Sydney, Brisbane en Perth, ook productiepartnerschappen in Australië, China, Noord-Amerika en Europa. Als InfraCore® Inside certified manufacturer gaat SIS prefab composietbruggen produceren met InfraCore® Inside voor hun regio.

SIS Associate Director Engineering Luigi Rossi: “Deze samenwerking gaat ook over het weerspiegelen van de ethos van het bedrijf; om ecologische duurzaamheid naar een ander niveau in infrastructuur te tillen. Dit zal de vrachtkosten en doorlooptijden voor onze klanten aanzienlijk verminderen en zal een revolutie teweegbrengen in de manier waarop bruggen in onze regio worden geproduceerd en geïnstalleerd. “

InfraCore Company ontwikkelt en verkoopt nieuwe, sector overschrijdende, product-marktcombinaties op basis van InfraCore® Inside in samenwerking met strategische partners in de constructieve maritieme, offshore, olie & gas, energie en andere industrieën wereldwijd. De InfraCore® technologie is al geïmplementeerd in het EU-SUREbridge-project (renovatie en opwaardering van betonnen bruggen met composiet dekken) en in het EU-Ramses-project (zware scheepsdekken, roeren voor zeeschepen en binnenmuren op cruiseschepen).

InfraCore founder/CEO Simon De Jong: “Het is een hele eer om te weten dat onze hightech InfraCore® technology nu door SIS wordt vertegenwoordigd in Australië, Nieuw-Zeeland en de eilanden in de Stille Oceaan. Onze samenwerking zal een enorme impact hebben op de toekomst van bruggenbouw in dit deel van de wereld.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%