Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
“Levens redden is onze business”

“Levens redden is onze business”

Een stevige uitspraak, maar een waarheid als een koe. Huib Slijkhuis, managing director Benelux bij Brigade Electronics, staat dan ook vierkant achter zijn woorden. “In bestekken staan steeds vaker richtlijnen en eisen omtrent veilig werken in de infra sector. Ook onderaannemers worden verplicht om de nodige maatregelen te nemen. Brigade Electronics zorgt ervoor dat veilig werken binnen ieders handbereik ligt.”

De apparatuur die door Brigade Electronics ontwikkeld en geproduceerd wordt, zijn de extra ogen en oren voor iedereen die met machines werkt. “De grote spelers binnen de GWW hebben onder elkaar een convenant getekend omtrent het werken met de 360˚ camera. Wij hebben daarom samenwerkingsverbanden met de grotere machinefabrikanten”, legt Slijkhuis uit.

Backsense® is een echt radarsysteem, volledig instelbaar qua breedte en diepte.

 

Echte radardetectie gaat door waar sensoren stoppen

Brigade Electronics introduceert nu ook radardetectie. Slijkhuis licht toe: “Het zijn hulpmiddelen waarop je moet kunnen vertrouwen. Daarom werkt ons radar detectiesysteem niet op basis van ultrasone sensoren, zoals bij auto’s. In de GWW is dat vanwege de omstandigheden in het veld niet handig. Onze Backsense® is daarom een echt radarsysteem, volledig instelbaar qua breedte en diepte. Het is signaleren op maat. Ons systeem kan desgewenst aangesloten worden op het hydrostatische remsysteem van de machine.”

Een mooi product in opkomst dus. Brigade Electronics introduceerde vorige maand een extra unit waarbij de info over de detectiezone meegetoond wordt op de monitor. “Waar het menselijk oog en oor tekort schiet, daar vullen wij aan”, oppert Slijkhuis. “We zijn echt van het KISS-principe, ‘Keep It Stupid Simple’. Groen betekent goed, geel is oppassen geblazen en rood betekent stoppen. Iedereen kan het systeem gebruiken, taalonafhankelijk.”

De Radar-on-screen hardware.

 

Service tot in de puntjes verzorgd

Op de vraag hoe Brigade Electronics omgaat met aanvragen voor systemen op machines die men nog niet eerder heeft gezien, antwoordt Slijkhuis: “In zulke gevallen spreken we over een discutabele of onbekende machine. Geen probleem voor ons, het vergt alleen meer inzet van onze buitendienst. Dergelijke machines gaan we ter plekke bekijken, we bepalen wat er nodig is om alles veilig te krijgen en onze gespecialiseerde monteurs zorgen voor een perfecte installatie op locatie.”

Als extra vorm van ondersteuning biedt Brigade Electronics ook trainingen aan. Wat moeten we ons voorstellen bij zulke trainingen? “We leren in deze trainingen hoe men om moet gaan met de systemen, hoe deze te koppelen aan andere systemen. Het inregelen van een 360˚ camera wordt geleerd, softwarematig. Indien de klant liever heeft dat onze mensen dat doen, dan is dat ook geen probleem. We leveren die dienst op locatie als pasklare oplossing. Onze servicegerichtheid en flexibiliteit zorgt ervoor dat we hard groeien, in België zijn we momenteel marktleider. Je zou kunnen zeggen dat we normbepalend zijn en men ons als de standaard gaat zien.”

Backeye® monitorsysteem.

 

De GWW moet veiliger worden

“We hebben een jarenlange focus op veiligheid en zien levens redden als ons dagelijks werk. De GWW moet veiliger worden en daar is transparantie voor nodig. Mensen waarderen onze eerlijkheid en adviezen”, schetst Slijkhuis. Tevens licht hij een tipje van de sluier op omtrent noviteiten die op stapel staan. “We blijven doorontwikkelen. Op Matexpo introduceren we een waarschuwingssysteem dat niet alleen de machinist op de hoogte brengt van gevaar, maar ook de mensen die gevaar lopen. Verder zijn we bezig met het AVAS-systeem, nu verplicht op elektrische voertuigen. Ook in de GWW vindt nu elektrificatie plaats en dat houdt in dat machines hoorbaar gemaakt moeten worden en snelheidsafhankelijk opereren binnen de gevarenzone.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.