Platform over civiele techniek & infrastructuur
“Lekker knabbelen op hoogte” aan Heerlense hoogbouw
Er kan rustig gesteld worden dat Saes International BV inmiddels de complete markt kan bedienen vanuit voorraad.

“Lekker knabbelen op hoogte” aan Heerlense hoogbouw

Een mooiere manier om het specialistische slopen van een 10 verdiepingen tellend gebouw in Heerlen te omschrijven is er niet. Deze omschrijving komt van Henk Saes, die aan Van Vliet Sloopwerken BV een sloopschaar VTN HP21 verhuurd. “Deze 2 tons sloopschaar voor 22 tot 30 ton’s machines is uitgerust met een speed valve hetgeen resulteert in het sneller openen en sluiten van de schaar. Daarmee ben je niet alleen figuurlijk aan het ‘knabbelen’, maar ook letterlijk”, aldus Henk Saes.

“De VTN HP21 sloopschaar is gemonteerd op de 160 tons Hitachi 870 met sloop giek, van Van Vliet Sloopwerken”, deelt Leon Copier van Van Vliet ons mee. “Normaliter zouden we een grotere schaar gebruiken, we moesten echter op het gewicht letten, aangezien we op 40 tot 50 meter hoogte werken. We kwamen bij het Saes team terecht door onze goede band met Erwin Broens en zijn zeer te spreken over de Saes service en hun aanbouwdelen.”

De VTN HP21 is gemonteerd op een 160 tons Hitachi 870 met sloopgiek.

Henk Saes constateert dat verhuur een steeds grotere rol speelt binnen hun bedrijven. “We hebben natuurlijk een uniek programma aan zware uitrustingsstukken voor sloopwerkzaamheden, maar merken dat ook in het middensegment steeds meer om projectmatig inhuren gevraagd wordt. Het Italiaanse VTN is voor ons daarom een ideale leverancier. Goede kwaliteit, betrouwbaar en betaalbaar.”

Er kan gerust gesteld worden dat Saes International BV inmiddels de complete markt kan bedienen vanuit voorraad. “Van VTN hebben we een uitgebreid assortiment aan betonvergruizers, kleine betonscharen en zeefbakken in ons pakket. De grote betonscharen van Epiroc vullen het assortiment naar boven toe aan, waarbij de combischaren volop in de aandacht staan. Met Erkat leveren we frezen van klein tot groot, geschikt voor onderwaterwerken. De Erkat ER3000 is momenteel voor 4 maanden verhuurt en doet zijn werk in India. In Schotland, Ierland, Luxemburg en Duitsland verhuurt Saes momenteel Epiroc HB7000 sloophamers”, somt Henk Saes op. “Naast 3 Epiroc ijzerscharen vind je inmiddels ook onze LaBounty ijzerscharen op sloopwerken.”

Grote jongens vragen om grote kwaliteitsmerken

Het feit dat we grote kwaliteitsmerken in huis hebben maakt ons aantrekkelijk voor de grote jongens. Tel daarbij het feit dat we onze eigen trilblokken meeverhuren en je hebt het over topmaterieel dat uitblinkt in betrouwbaarheid en efficiëntie. Onze service is dan de kers op de taart”, vervolgt Henk Saes. “En wie graag een machine meehuurt, kan ook bij ons terecht, voor bijvoorbeeld onze Hitachi 870 met Epiroc HB10.000, Erkat ER5500 of de  Epiroc Combischaar CC6000.”

Ook voor onderwaterwerken heeft Saes de oplossing.

Investeringen uitstellen betekent huren

Voor Henk Saes is het duidelijk dat bedrijven op projecten grote investeringen momenteel uitstellen. “Maar projecten gaan door en er komen er meer bij. Dan is bijhuren de beste optie. Wij maken mee dat hoofdaannemers hun onderaannemers vertellen dat ze hun materieel het beste bij ons kunnen inhuren, dat is een bekroning van het wederzijds vertrouwen. Daar doen we het voor, we zien hier dat alle energie die we als Saes team in onze aanbouwdelen en service steken terugvertaald wordt in tevreden klanten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.