Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Leidingenspecialist twaalf en een half jaar
“De rode draad is dat wij ons vooral bezig houden met leidingen in relatie tot overige infrastructuur.”

Leidingenspecialist twaalf en een half jaar

Evenco Engineering & Consultancy heeft iets te vieren. De leidingenspecialist werd 12,5 jaar geleden door Theo Everaers opgericht. “Evenco kan snel inspringen op allerlei verschillende projecten. De afwisseling en uitdaging zijn wat ik leuk vind aan dit werk.”

Everaers is overal actief waar leidingen aangelegd of verlegd moeten worden. “De rode draad is dat wij ons vooral bezig houden met leidingen in relatie tot overige infrastructuur, maar bijvoorbeeld ook met koelwaterleidingen voor elektriciteitscentrales.” Een recent project van Evenco vond plaats bij de Maas, waar leidingen door de overstromingen hun gronddekking kwijtgeraakt waren. “Het was hier noodzakelijk om nieuwe leidingen aan te leggen. Wij werden hierbij betrokken vanwege onze expertise en flexibiliteit. Mijn relaties weten dat Evenco vakkundig en klantgericht werkt zonder franje. Bij de Maas zijn nieuwe boringen uitgevoerd, tien meter onder de bestaande locatie, om onder grote tijdsdruk nieuwe leidingen te kunnen leggen. 

“Centraal staat dat we onze expertise aan blijven bieden en goed werk verrichten. Dan blijven klanten terugkomen.” Dit werk kan volgens Everaers eenvoudig zijn, of heel complex. Zo werkte Evenco aan de aanleg van twee leidingen onder het Julianakanaal in Elsloo. Hiervoor werd horizontaal gestuurd geboord (HDD). “Voor dit complexe project maakten wij het voorontwerp en namen we deel in het bouwteam. De ruimte was beperkt, de ondergrond ongunstig en langs het kanaal staan verankerde damwanden. De grootste uitdaging was de 5 meter dikke grindlaag, die aan twee zijden moest worden doorboord. Om hier doorheen te komen is deze laag met grout geïnjecteerd.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.