Platform over civiele techniek & infrastructuur
Productinformatie

Leica Geosystems en SVAB integreren tool voor werktuigherkenning met gps-machinebesturingssystemen voor graafmachines en shovels

Leica Geosystems, onderdeel van Hexagon, en SVAB, een van de toonaangevende leveranciers van ergonomische en gebruiksvriendelijke managementsystemen voor industriële voertuigen en bouwmachines, introduceren een nieuwe tool voor gps-machinebesturingssystemen die gebaseerd zijn op het Quantum werktuigherkenningssysteem van SVAB. Werktuigherkenning is een draadloos systeem dat automatisch via Bluetooth Low Energy (BLE) een werktuig of aanbouwdeel detecteert dat […]

medium_tool-recognition_mcp80_coupler-open

22 maart 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Leica Geosystems, onderdeel van Hexagon, en SVAB, een van de toonaangevende leveranciers van ergonomische en gebruiksvriendelijke managementsystemen voor industriële voertuigen en bouwmachines, introduceren een nieuwe tool voor gps-machinebesturingssystemen die gebaseerd zijn op het Quantum werktuigherkenningssysteem van SVAB.

Werktuigherkenning is een draadloos systeem dat automatisch via Bluetooth Low Energy (BLE) een werktuig of aanbouwdeel detecteert dat op een bouwmachine gebruikt wordt. In het geval van een graafmachine herkent het systeem automatisch welke bakken of welk kantelstuk aan de machine bevestigd zijn.

SVAB

“Veel machinisten wisselen op een dag meerdere keren van bak of andere aanbouwdelen. Met het werktuigherkenningssysteem zijn vergissingen uitgesloten. De integratie van het systeem met machinebesturing betekent dat de machinist nu alle informatie op één scherm bij de hand heeft”, legt Marcus Grevelshøj, productmanager voor oplossingen voor graafmachines en shovels bij Leica Geosystems uit.

SVAB

Meer efficiency
De machinist hoeft niet langer de instellingen handmatig in de machinebesturingsoftware van Leica Geosystems te veranderen als hij de bak wisselt. Dat wordt een geautomatiseerd proces. De machinist krijgt een waarschuwing als een aanbouwdeel is geselecteerd zonder dat gebruik is gemaakt van het werktuigherkenningssysteem. Dat vermindert het risico dat bijvoorbeeld een verkeerde bak voor graafwerkzaamheden gebruikt wordt en er ongewild te veel of te weinig grond wordt afgegraven; met het corrigeren daarvan kan kostbare tijd gemoeid zijn. Het werktuigherkenningssysteem ondersteunt ook standaard kantelbakken en afkoppelbare tiltrotators.

“Het werktuigherkenningssysteem is een nieuwe manier om te profiteren van de informatie over de aanbouwdelen die aan de machine bevestigd zijn”, zei Fredrik Eriksson, CEO van SVAB. “We zijn er trots op dat ons werktuigherkenningssysteem nu compatible is met de oplossingen van Leica Geosystems.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%