Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Leica Geosystems en SVAB integreren tool voor werktuigherkenning met gps-machinebesturingssystemen voor graafmachines en shovels

Leica Geosystems en SVAB integreren tool voor werktuigherkenning met gps-machinebesturingssystemen voor graafmachines en shovels

Leica Geosystems, onderdeel van Hexagon, en SVAB, een van de toonaangevende leveranciers van ergonomische en gebruiksvriendelijke managementsystemen voor industriële voertuigen en bouwmachines, introduceren een nieuwe tool voor gps-machinebesturingssystemen die gebaseerd zijn op het Quantum werktuigherkenningssysteem van SVAB.

Werktuigherkenning is een draadloos systeem dat automatisch via Bluetooth Low Energy (BLE) een werktuig of aanbouwdeel detecteert dat op een bouwmachine gebruikt wordt. In het geval van een graafmachine herkent het systeem automatisch welke bakken of welk kantelstuk aan de machine bevestigd zijn.

SVAB

“Veel machinisten wisselen op een dag meerdere keren van bak of andere aanbouwdelen. Met het werktuigherkenningssysteem zijn vergissingen uitgesloten. De integratie van het systeem met machinebesturing betekent dat de machinist nu alle informatie op één scherm bij de hand heeft”, legt Marcus Grevelshøj, productmanager voor oplossingen voor graafmachines en shovels bij Leica Geosystems uit.

SVAB

Meer efficiency
De machinist hoeft niet langer de instellingen handmatig in de machinebesturingsoftware van Leica Geosystems te veranderen als hij de bak wisselt. Dat wordt een geautomatiseerd proces. De machinist krijgt een waarschuwing als een aanbouwdeel is geselecteerd zonder dat gebruik is gemaakt van het werktuigherkenningssysteem. Dat vermindert het risico dat bijvoorbeeld een verkeerde bak voor graafwerkzaamheden gebruikt wordt en er ongewild te veel of te weinig grond wordt afgegraven; met het corrigeren daarvan kan kostbare tijd gemoeid zijn. Het werktuigherkenningssysteem ondersteunt ook standaard kantelbakken en afkoppelbare tiltrotators.

“Het werktuigherkenningssysteem is een nieuwe manier om te profiteren van de informatie over de aanbouwdelen die aan de machine bevestigd zijn”, zei Fredrik Eriksson, CEO van SVAB. “We zijn er trots op dat ons werktuigherkenningssysteem nu compatible is met de oplossingen van Leica Geosystems.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.