Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Lebotec schept vertrouwen door ruime ervaring in funderingsbranche

Lebotec schept vertrouwen door ruime ervaring in funderingsbranche

Al meer dan een halve eeuw is Lebotec BV uit Wijchen actief in de Nederlandse funderingsbranche. Trefwoorden zijn ‘maatwerk’ en ‘ervaring’. Tegelijkertijd wordt gestaag gewerkt aan innovatieve oplossingen voor vragen van klanten. Speciale aandacht is er nu ook voor de betonpomp op rups, want zijn praktische waarde wordt nog altijd onderschat.

Vraag directeur/eigenaar Jacques Bouten wat momenteel in de belangstelling staat en hij zal wijzen op de noodzaak van een duurzame energievoorziening, maar ook de steeds grotere rol die digitalisering gaat spelen. Klanten vragen om een lagere carbon footprint van machines om aan de toekomstige emissie-eisen te kunnen voldoen. Lebotec speelt daar op in met bijvoorbeeld de elektrificering van kleine hei- en boorstellingen.

Bij een vermogen tot 75 kW worden die gevoed door een accupakket. Bij grotere vermogens tot 125 kW is het aankoppelen van een stroomaggregaat nodig. Maar wat de vraag ook is, er wordt altijd samen met de opdrachtgever gekeken naar de beste oplossing. Dat loopt van een standaardmachine tot volledig maatwerk en alles wat daar tussen zit.

Lebotec is al ruim een halve eeuw actief in de Nederlandse funderingsbranche. Trefwoorden zijn ‘maatwerk’ en ‘ervaring’.

Handig registratiesysteem

Jacques wijst ook op het optioneel inbouwen van de door Lebotec gepatenteerde automatiserings- en registratiesystemen. Die kunnen zorgen voor een hogere productie en een lager brandstof-/energieverbruik, met als bijkomend voordeel: minder betonverlies bij het maken van in de grond gevormde funderingspalen. Er zijn systemen voor zowel boor- als heistellingen. Het al in 1993 door Lebotec geïntroduceerde Betonschroefpaal Registratiesysteem heeft zijn waarde in de praktijk dubbel en dwars bewezen.

Het omvat een geavanceerde Black Box, een bedieningspaneel met touchscreen en een akoestische weergave van de betonflow. Geregistreerd worden onder meer de diepte, betondruk, liermomenten en liersnelheid, het boormoment, de boorsnelheid en x/y-as te lood-stelling. Alle gegevens worden automatisch via een GPRS-verbinding in real-time verzonden naar een dag en nacht (via beveiligde inlog) toegankelijk Data Managementsysteem en zijn ook op een memorystick te downloaden.

Onmisbare betonpomp

Betonpomp BP 100 is speciaal toegespitst op de funderingsmarkt, want voorzien van een rupsonderstel. Via de radiografisch besturing is de machine geheel op afstand te bedienen – handig in slecht toegankelijk terrein – waarbij de betonpompmachinist de toevoer van de betonmortel garandeert. De betonpomp op rups maakt zich ook onmisbaar door het verrichten van belangrijke neventaken, zoals het aftanken en het opbergen/vervoeren van allerhande materialen, zoals de bokken waarin de avegaarboren worden opgeborgen. Verder beschikt de LBP100 over een externe dieseltank, een hogedrukspuit met watertanks, een aggregaat met 230/400 volt aansluiting en een 12 kW compressor.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.