Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Leasen van machines geeft financiële ruimte

Leasen van machines geeft financiële ruimte

Voor jouw moderne bouwonderneming is het vanzelfsprekend – zonder machines begin je helemaal niets. Maar tegelijk slaat de aanschaf van jouw essentiële machinepark een flinke deuk in de begroting. Equipment lease biedt de ideale oplossing. Een vast maandelijks bedrag in plaats van de hoge aanschafkosten geven je meer financiële ruimte en flexibiliteit. Dit geeft de mogelijkheid geld vrij te maken voor andere belangrijke dingen, terwijl je wel gewoon met de beste bouwmachines kunt werken.

Nieuw of gebruikt

Voor iedereen die een nieuwe machine wil aanschaffen maar de kosten hiervoor niet direct kan of wil betalen, is equipment lease ideaal. Door de vele voordelen wordt leasen dan ook steeds populairder. Met equipment lease kun je zelf kiezen of je nieuw of gebruikt materiaal wilt leasen. Nieuwe machines kunnen aantrekkelijk zijn, maar zijn niet per se beter dan gebruikte machines. Het voordeel van gebruikte machines is bijvoorbeeld dat je weet wat je krijgt, het heeft zichzelf immers al bewezen. De keuze is geheel aan jou. Uiteindelijk moet een machine geld opleveren, en niet alleen maar geld kosten.

Financial lease versus operational lease

In het geval van operational lease ben je de huurder van de bouwmachine en betaal je voor het gebruik hiervan, je wordt niet de eigenaar van de machines. De andere vorm, financial lease, is de populairste vorm van leasen. De onderneming is bij deze vorm direct eigenaar is van de machine. Je betaalt maandelijks een bedrag aan de leasingmaatschappij, en de machine zelf geldt als onderpand. Na afloop kan de machine worden overgenomen door jouw bedrijf, of wordt het weer ingeleverd bij de leasemaatschappij. Daarnaast ben je als ondernemer zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de verzekering van de machines. Je kunt dus gewoon de verzekering kiezen die aansluit bij jouw wensen, en hebt ook zelf de regie in handen voor het onderhoud van de machine. Alleen maar voordelen!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.