Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Laswerkzaamheden op locatie tot executieklasse 4
Lasbedrijf De Rooij heeft de stempelconstructies in de werkplaats zoveel mogelijk geprefabriceerd.

Laswerkzaamheden op locatie tot executieklasse 4

Om de onderdoorgang op de Oosterengweg in Hilversum te kunnen realiseren, ondersteunt Lasbedrijf De Rooij B.V. de inspanningen van BAM Infra Nederland in het project HOV in ‘t Gooi. “We zijn dusdanig uitgerust dat we constructies in het veld kunnen lassen tot in de hoogste uitvoeringsklasse conform NEN 1090 executieklasse 4”, zegt directeur Mario de Rooij. “Bij de onderdoorgang in Hilversum gaat het om meerdere stempelconstructies waarvan we er twee hebben laten afzinken.”

Lasbedrijf De Rooij heeft de stempelconstructies in de werkplaats zoveel mogelijk geprefabriceerd. “Dat wil zeggen, we hebben de benodigde HEB-balken en stempels (buizen) voorzien van kopplaten, plooischotten en ophangpunten”, legt De Rooij uit. “Het samenstellen tot de uiteindelijke constructie zelf is op locatie gebeurd. Dat is veelal gebruikelijk in onze tak van sport, waarin we ons onderscheiden door laswerkzaamheden te kunnen aanbieden conform de hoogste uitvoeringsklasse NEN 1090 executieklasse 4 en gaan tot een staalkwaliteit X70. Dat is vrij uniek. In eerste instantie hebben we twee stempelconstructies samengesteld die we respectievelijk 3,5 meter en 6,5 meter onder water hebben laten afzinken. De constructies zijn daarbij bevestigd aan speciale ophangpunten en in staalkabels opgehangen.”

Lasbedrijf De Rooij is voornamelijk actief in de infrastructuur en werkt door geheel Nederland en (ver) daarbuiten.

Het afzinken was volgens De Rooij best een precisieklus. “Zo is in het ontwerp rekening gehouden met de beperkte ruimte om de stempels tussen de bestaande constructie door te kunnen manoeuvreren. Zodra het onderwaterbeton is gestort en voldoende is uitgehard, kan er worden gestart met de definitieve betonconstructie en worden de stempels door ons gefaseerd gedemonteerd. Deze worden vervolgens door ons aangepast en weer ingezet voor de realisatie van een volgend stempelraam.” Lasbedrijf De Rooij is voornamelijk actief in de infrastructuur en werkt door geheel Nederland en (ver) daarbuiten. “We zwerven regelmatig door heel Europa.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.