Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Lasbegeleiding van A tot Z
Het certificeren van lassers en het op de juiste methode onderhouden van de lasserskwalificatiecertificaten zijn belangrijk om de gewenste kwaliteit van het laswerk te waarborgen.

Lasbegeleiding van A tot Z

Met vele jaren praktijkervaring en vele kilometers aan gerealiseerde lassen, al dan niet onder de hoogste executieklassen, is Bertran Rijnberg vorig jaar oktober gestart met Laszlo BV. Een onafhankelijk adviesbureau voor lasbegeleiding en lastechnisch advies in de breedste zin van het woord.

Rijnberg is zelf opgeleid als lasser en heeft zich in de loop der jaren opgewerkt tot onder meer International Welding Technologist (IWT) en International Welding Inspector level Comprehensive (IWI-C). “Op een gegeven moment had ik voor een kapitaal aan diploma’s aan de muur hangen, maar had ik niet het gevoel dat ik er alles uit kon halen. Zodoende ben ik deze weg ingeslagen, samen met een aantal gelijkgezinden uit de praktijk. We zijn dan ook als geen ander in staat om de theorie met de praktijk te matchen. Wij weten namelijk vanuit de praktijk wat er gebeurt op de lasvloer, en dat maakt ons absoluut uniek.”

Laszlo levert een breed scala aan diensten. Steel from destructive testing (DT) is Bending test, Macro test, Tensile test and Impact test, on black background.

Certificeringen

Laszlo levert een breed scala aan diensten. “Het certificeren van lassers en het op de juiste methode onderhouden van de lasserskwalificatiecertificaten zijn belangrijk om de gewenste kwaliteit van het laswerk te waarborgen. Wij begeleiden lassers van A tot Z in het behalen van hun lasserkwalificaties, zowel op locatie als bij ons intern. Ook verzorgen we het afnemen en begeleiden van een lasmethodekwalificatie. Hiervoor kunnen verschillende wegen bewandeld worden om tot het gewenste resultaat te komen”, weet Rijnberg uit ervaring. “Wij bekijken niet alleen welke procedures er nodig zijn, maar vooral hoe je met één kwalificatie zoveel mogelijk kunt afdekken voor verschillende toepassingen.”

NEN 1090-2

Daarnaast is Laszlo heel actief met projectbegeleiding en lastechnisch advies. “We helpen bedrijven vanaf het ontwerp tot en met de oplevering met lasdetails, lasplannen en adviseren in het toepassen van Non Destructief Onderzoek (NDO) zodat een lasproefstuk niet hoeft te worden gebroken om meer informatie uit de las te halen. Dat laatste doen we trouwens ook zelf, variërend van visuele inspecties afname tot magnetisch onderzoek (MT). Verder verzorgen we voor opdrachtgevers regelmatig tussentijdse controles en checken we of een onderaannemer over de juiste papieren beschikt en of alles up-to-date is. Kortom, het hele spectrum conform de NEN 1090-2.” Ook voor offshore projecten ben je bij Laszlo aan het juiste adres. “Die begeleiden we van A tot Z volgens de normen DNV-ST-0378 en DNVGL-OS-C401.”

Dit jaar heeft Laszlo al het genoegen gehad om bijna 70 lassers te kwalificeren. “Daarnaast begeleiden we momenteel diverse projecten van A tot Z, zowel in de offshore als twee grote waterbouwprojecten, inclusief de visuele inspecties en afname. Ook geven we les aan lastechnische opleidingen en verzorgen we regelmatig workshops, eventueel voor bedrijven volledig op maat. Verder treden we voor verschillende bedrijven op als externe lascoördinator. Als zij vastlopen, worden wij ingevlogen. Het geeft ons een goed gevoel dat we onze kennis en expertise op deze manier met Laszlo veel breder kunnen inzetten”, besluit Rijnberg.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.