Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

(Land)meten met Zwitserse precisie

Naamloos-3
Een persoonlijke tag waarschuwt voor machines en geeft een signaal aan de machinist. De machinist wordt via het machinebesturingsscherm direct op de hoogte gesteld van een onveilige situatie.

1 maart 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Als vooraanstaand fabrikant van een gevarieerd pakket geografische meetbenodigdheden, mag Leica Geosystems op de aanstaande Infra Relatiedagen natuurlijk niet ontbreken. Het van oorsprong Zwitserse bedrijf, waarvan de roots meer dan 200 jaar oud zijn, presenteert in Hardenberg verschillende oplossingen die symbool staan voor het hoge kwaliteitsbesef en de aanwezige innovatiedrang. Arno Kijzerwaard blikt als senior marketing executive Benelux binnen Leica Geosystems alvast vooruit.

Leica Geosystems, onderdeel van Hexagon (wereldmarktleider in digitale oplossingen voor ruimtelijke en industriële toepassingen), bedient via een uitgekiend totaalpakket afnemers over de hele wereld. In onder meer de bouw, GWW, bij overheden en in de fabricage vertrouwen professionals dagelijks op de door Leica Geosystems ontwikkelde oplossingen. Daartoe behoren de innovatieve en uiterst precieze instrumenten, maar ook de geavanceerde softwaretools en verschillende betrouwbare services. Leica Geosystems biedt al sinds 1819 kwalitatieve totaaloplossingen en helpt klanten bij het succesvoller maken en tegelijkertijd duurzamer laten opereren van hun organisatie.

Het modulair systeem vergroot het real-time veiligheidsbewustzijn en de zichtbaarheid van mens en machine op de bouwplaats.

Op de beurs

Pionier, bedenker, visionair: in de wereld van metingen en landmeten is Leica Geosystems het allemaal. De verschillende oplossingen die het bedrijf tijdens de Infra Relatiedagen aan het publiek zal tonen, bewijzen het nog maar eens. “Met de gepresenteerde producten proberen we op de beurs een zo breed mogelijke weergave van onze expertise en technieken te geven”, zegt Kijzerwaard. “Zo tonen we onze apparatuur voor het inmeten en uitzetten op bouwprojecten en diverse laserscanproducten, waaronder de gloednieuwe vliegende laserscanner Leica BLK2FLY. Verder komen onze machinebesturingsoplossingen uitgebreid aan bod. Een voorbeeld daarvan is de semi-automatische aansturing van graafmachines.” Kijzerwaard vraagt tot slot speciale aandacht voor een hagelnieuw product dat een substantiële bijdrage levert aan veilig(er) werken op projectlocaties. “We hebben een modulair systeem ontwikkeld dat real-time zowel het veiligheidsbewustzijn als de zichtbaarheid van mens en machine op de volledige bouwplaats aanzienlijk vergroot. Door de technologie ter vermijding van botsingen op een slimme manier te integreren met onze eigen machinebesturingsoplossingen is een uniek product ontstaan dat voorkomt dat mensen, machines en voorwerpen met elkaar in botsing komen. Tijdens de beurs praten we onze standbezoekers graag uitgebreid bij over deze revolutionaire vinding en de voordelen ervan.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht