Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
(Land)meetkundig ‘spoorspecialist’

(Land)meetkundig ‘spoorspecialist’

Met name in de infrasector heeft het bedrijf een unieke positie verworven en wordt gezien als dé landmeetkundige spoorspecialist van Nederland. Al vele jaren richt ingenieursbureau Smart Dimensions zich als dienstverlenend bedrijf op de (land)meetkunde. Daar willen we natuurlijk meer van weten. Een gesprek met directeur Adrie van der Hijden.

Smart Dimensions is groot geworden op en rond het spoor. “Het vormt een aparte tak van sport”, zegt Van der Hijden. “We verrichten in het spoor allerlei werkzaamheden, vanaf de nul-opname tot en met de eindrevisie. Daarbij nemen we desgewenst het volledige meetkundige deel voor onze rekening in opdracht van de aannemer, ProRail of ingenieursbureau. Op basis van het bestek schrijven we een plan, zorgen eventueel zelf voor de buitendienststelling, verzorgen de spoormetingen, alsmede het opstellen van een rapportage naar aanleiding van de bevindingen uit de meetgegevens. Deze ‘turnkey’ meetkundige dienstverlening is uniek. Zo verzorgen we al vele jaren met veel succes de maatvoering van A tot Z voor projecten van onder meer Swietelsky Rail en Strukton Rail.”

De Trimble TX8 Scanner op bandenonderstel is bedoeld om kunstwerken vanuit wegperspectief te scannen.

 

Sinds enige tijd beschikt Smart Dimensions ook over een Trimble TX8 Scanner. “Hiermee zijn wij in staat om het spoor zowel in te meten als gelijktijdig te scannen met een zeer hoge nauwkeurigheid”, zegt Van der Hijden. “Er is veel vraag naar dit soort scans, waarbij in dezelfde scan van het spoor bijvoorbeeld ook viaducten en andere kunstwerken zichtbaar zijn. Diezelfde scanner kunnen we ook op een bandenonderstel plaatsen om de kunstwerken vanuit wegperspectief te scannen. Uit de scans genereren we een puntenwolk die in verschillende ontwerppakketten (waaronder BIM) ingelezen kan worden.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.