Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Landmeetkundig bureau uit Bolsward: succes maak je samen
Brandsma Digitaal Meten (BDM) is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de sector, waarvan vele kleine en grote infra-aannemers dankbaar gebruik maken.

Landmeetkundig bureau uit Bolsward: succes maak je samen

Brandsma Digitaal Meten heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Het bedrijf is sinds deze zomer gevestigd in een hypermodern bedrijfspand op een zichtlocatie aan de A7. “Behalve aandacht voor onze klanten en de adaptatie van de nieuwste technieken steken we ook heel bewust veel energie in het welzijn van onze medewerkers.” Aan het woord is Rein Brandsma, oprichter en eigenaar van Brandsma Digitaal Meten. “Want,” zegt hij, “succes maak je samen.”

Brandsma Digitaal Meten (BDM) is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de sector, waarvan vele kleine en grote infra-aannemers dankbaar gebruik maken. “Dankzij onze state-of-the-art meetapparatuur en uiterst gemotiveerde medewerkers gaan we verder waar anderen stoppen”, weet Brandsma inmiddels uit ervaring. “We kunnen met statische meetinstrumenten of drones kunstwerken in de infrasector inmeten tot op 2 millimeter nauwkeurig, maar met diezelfde drones bijvoorbeeld ook de gezondheid van gewassen (vegetatie) meten of de status van individuele PV-panelen in een zonnepark analyseren. Onze techniek is heel breed inzetbaar en de ‘best practices’ nemen we mee over alle sectoren.”

Rein Brandsma, oprichter en eigenaar van BDM. (Beeld: Simon Bleeker Fotografie.)

Aandacht voor welzijn van medewerkers

Door de gestage groei van het bedrijf heeft Brandsma de nodige organisatorische wijzigingen doorgevoerd. “Zo heb ik een bedrijfsleider aangesteld in de persoon van Bastiaan Witteveen, die reeds tien jaar bij ons werkzaam is en gedurende zijn carrière vrijwel alle facetten in onze organisatie heeft doorlopen. Door de dagelijkse leiding aan hem over te dragen, heb ik meer ruimte gekregen om acquisitie te plegen en vooral om meer aandacht te geven aan bestaande medewerkers en het aanwerven van nieuwe medewerkers. Zo is er in ons nieuwe gebouw een sportruimte ingericht waar medewerkers gebruik van kunnen maken en zijn we bezig met een vitaliteitsplan. De juiste mensen vinden, opleiden en vasthouden, dat is waar onze aandacht momenteel naar uitgaat. En dat we het serieus nemen, laten we zien door nieuwe medewerkers na een proefperiode van een half jaar direct een vast contract aan te bieden. Het werk is er. We worden betrokken bij de meest prachtige projecten, die vaak gewoon komen ‘aanwaaien’. Een teken dat we het met z’n allen goed doen.”

Enkele aansprekende projecten waaraan BDM een bijdrage levert, zijn de Floriade in Almere en een omvangrijk woningbouwproject van Van Wijnen. “Op de Floriade zijn we verantwoordelijk voor de complete maatvoering, variërend van het fysiek uitzetten van de cunetten en de riolering tot het opstellen en voortdurend bijwerken van het ‘as built’ dossier”, legt Brandsma uit. “Daarbij maken we gebruik van de nieuwste technieken zoals Augmented Reality voor clash detection. Met dezelfde innovatieve insteek leveren we een bijdrage aan het woningbouwproject van Van Wijnen die 4.000 woningen gaat bouwen in de eigen fabriek in Heerenveen. Al die woningen moeten efficiënt worden uitgezet op locatie. Dat laten ze aan ons over. Juist die variatie aan projecten en opdrachtgevers, van klein tot groot, maakt ons werk ontzettend dynamisch en gewoon leuk.”

Personeel vinden is de belangrijkste uitdaging. “Je begrijpt dat we volop ruimte hebben voor nieuw talent. Geïnteresseerden zijn per direct welkom”, zo besluit Brandsma.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.