Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Laat je opleiden tot vakspecialist

Laat je opleiden tot vakspecialist

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen (Social Return), dat is waar Ampliar zich al sinds 1995 uiterst succesvol voor inzet. Het bedrijf heeft van oudsher een sterke focus op de bouw- en infrasector. Met het Project STIP. gaat Ampliar nóg een stap verder en begeleidt werkzoekenden bij het opleiden tot vakspecialist in de bouw- en infrasector. Een gesprek met Dyon Hellemons, regiomanager Haaglanden en Zeeland bij Ampliar.

Project STIP. is niet gericht op Social Return, maar een gezamenlijk initiatief van Boskalis Nederland en Ampliar om werkzoekenden aan een vaste baan te helpen in de infrasector.

Ampliar is een organisatie met een landelijke dekking. Jaarlijks helpt het bedrijf zo’n 500 kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan. “Onze mensen zijn werkzaam en woonachtig door het hele land”, zegt Hellemons die zelf sinds april 2012 werkzaam is bij Ampliar. “De afgelopen jaren hebben we een bijdrage geleverd aan mooie projecten. Zo hebben we portiers en verkeersregelaars geleverd tijdens de bouw van Westfield Mall of the Netherlands en zijn we al verschillende jaren betrokken bij de RijnlandRoute.” De nieuwe wegverbinding van Katwijk via het zuiden van Leiden naar de A4 bij Zoeterwoude is opgesplitst in vier deelprojecten. “Sinds vier jaar nu al leveren we portiers en verkeersregelaars, en draaien geregeld 24-uursdiensten. Ook zorgen we voor de invulling van administratief personeel, bouwopruimers en buurtconciërges. Allemaal in het kader van Social Return.”

Bij aanbestedingen wordt doorgaans geëist of gestimuleerd om een percentage van de opdrachtsom in te vullen door Social Return.

Social Return 

Bij aanbestedingen wordt doorgaans geëist of gestimuleerd om een percentage van de opdrachtsom in te vullen door Social Return. Hellemons: “Met onze jarenlange ervaring en kennis van de plaatselijke regelgeving kunnen we bouw- en infra-aannemers op dat gebied volledig ontzorgen. We zijn een erkende sociale onderneming en zijn PSO30+ gecertificeerd, waarmee we aantonen dat we letterlijk achter onze mensen staan. Behalve mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt helpen aan een baan, ondersteunen en begeleiden we ze bijvoorbeeld ook bij het wegnemen van schulden of bij het vinden van een passende huisvesting. We nemen als het ware alle zorgen weg, zodat ze zich volledig kunnen focussen op een re-integratie op de arbeidsmarkt. Onze insteek is bovendien dat onze mensen op den duur doorstromen naar een vaste baan bij een bouw- of infra-aannemer. Dan gaat bij ons de vlag uit.”

Dyon Hellemons, regiomanager Haaglanden en Zeeland bij Ampliar.

Project STIP.

Project STIP. is een gezamenlijk initiatief van Boskalis Nederland en Ampliar om werkzoekenden aan een vaste baan te helpen in de infrasector. “Boskalis kampt met uitstroom van vakspecialisten de komende jaren vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, terwijl de instroom aan de voorkant achterblijft”, zegt Hellemons. “Om dat tij te keren, is een ontwikkeltraject tot vakspecialist opgetuigd, waarin wij als Ampliar verantwoordelijk zijn voor de werving en selectie, het tijdelijke werkgeverschap en de nodige begeleiding en ondersteuning. Deelnemers lopen over een periode van anderhalf jaar mee in een ontwikkeltraject en worden opgeleid tot vakspecialist. Na afloop van het opleidingstraject wordt bekeken waar de persoon het beste tot zijn recht komt en krijgt vanuit Boskalis Nederland een vaste baan aangeboden. Project STIP. is niet gericht op Social Return, maar vooral bedoeld om werkzoekenden met een affiniteit voor de bouw- en infrasector klaar te stomen voor een vaste baan in dit boeiende vakgebied. Ervaring is niet vereist.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.