Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Kwaliteit en innovatie in afwateringsoplossingen

Kwaliteit en innovatie in afwateringsoplossingen

‘Sinds 2020 zijn Technisch Bureau Soest (TBS) en Struyk Verwo Aqua (SVA) samen onder de naam in TBS-SVA Groep, marktleider in afwateringsoplossingen. Dankzij deze krachtenbundeling heeft het bedrijf in de afgelopen twee jaar diverse innovatieve producten op de markt gebracht. Het presenteert zich dan met de slogan ‘Waar kwaliteit en innovatie samenvloeien’.

SVA zelfdragende type I goot robuust blijvende afwatering in de openbare infrastructuur.

“TBS staat bekend om haar hoge kwaliteit en afwerking, SVA om haar innovatiekracht”, vertelt Willy Bruckers, commercieel directeur. “Deze twee sterke punten stralen over beide merken uit en dat kan men zien en voelen aan onze producten. Binnen de GWW zijn wij als marktleider in Nederland dé adviseur voor afwateringsvraagstukken. Innovatie, duurzaamheid en veiligheid vormen hierbij de basis van ons beleid en assortiment.”

Vernieuwende producten

Kijken we naar innovatie, dan heeft de TBS-SVA GROEP diverse nieuwe producten op de markt gezet. Waaronder de antislip CROSS GRIP afdekkingen, de verbeterde VEPROMAX putrand rubber oplegging en de Q-Line kolken met scharnierende stankklep. Maar ook oplossingen als stormwaterkolken, filterkolken en amfibie veilige kolken rolden van de spreekwoordelijke innovatieband. Bruckers: “In 2023 hebben we enkele nieuwe innovaties op de planning, waaronder de Cycloonkolk om vervuiling uit infiltratiesystemen te houden en oppervlakte en grondwater schoner te houden. En, uniek in Nederland, de Q-Line PRO kolk, rammelvrij door de polyurethaan rubber oplegging en beter geschikt voor overrijdend verkeer.”

SVA zelfdragende type I goot robuust blijvende afwatering in de openbare infrastructuur.

Totaalaanbieder

De TBS-SVA Groep is tevens totaalaanbieder in alle soorten afvoergoten en alle mogelijke afwateringsoplossingen zowel voor de openbare infrastructuur, de industrie of binnenstedelijk. ‘Ons assortiment in lijnwatering is sterk gegroeid.  Van zelfdragende type I rooster en verholen-goten tot design sleuf en draingoten, maar ook monolithische goten en vloeistofdichte goten.

Laagste MKI-waarde

Waar mogelijk past de marktleider duurzaamheid toe. “We willen toonaangevend zijn in de afwateringsmarkt op het gebied van hergebruik van onder meer betongranulaat en kolkenslib. Daarom bieden wij de GREENDEAL aan voor het retournemen van vrijgekomen oude kolken en putranden. Deze breken wij, zuiveren wij en hergebruiken we in onze kolken en putafdekkingen. Mede daardoor hebben wij een kolk met de laagste MKI-waarde in de markt.”

Minder CO2

Op het gebied van duurzaamheid zet TBS-SVA nog een stapje extra. Naast het CO2 bewust certificaat en het ISO 14001 milieumanagement certificaat, worden alle materialen vervoerd met het meest moderne wagenpark. “Alle voertuigen hebben Euro 6-motoren en standaard een procentuele bijmenging van HVO-diesel waarbij honderd procent HVO ook mogelijk is tegen een meerprijs.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.