Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Kwalitatieve aanbouwdelen voor alle toepassingen en merken, maar ook maatwerk!

Kwalitatieve aanbouwdelen voor alle toepassingen en merken, maar ook maatwerk!

De alsmaar toenemende vraag naar compacte aanbouwdelen roept om maatwerk en korte levertijden. “En precies dat zijn, naast een heel breed aanbod, de sterke punten van ons bedrijf”, vertelt Dries Vangaever. Attec – lees: Attachment technology – produceert al meer dan veertig jaar aanbouwdelen voor bouwmachines van verschillende merken. Naast een aanbod van standaard tools produceert Attec eveneens aanbouwdelen op maat.

De lijst aanbouwdelen is lang, want Attec heeft ze voor nagenoeg elk type machine: wielladers, graafmachines, verreikers en heftrucks. Die indeling zien we in grote lijnen terug in de uitgebreide catalogus. Daarin staan ook enkele handige noviteiten, zoals de betonverdeelbak en – op verzoek van een klant – een menger voor kleine charges gietmortel. Over maatwerk gesproken!

Inspelen op de vraag vanuit de markt
Dries Vangaever was twee decennia lang het gezicht van de serviceafdeling van toolcarrier Bobcat. Lang genoeg dus om alle ins en outs van uitrustingsstukken te leren kennen én om het nut en de noodzaak ervan in te zien. Dries is sinds 2014 eigenaar en CEO van Attec International bvba. “Ons hoofdkantoor en magazijn bevinden zich vlak naast de fabriek in het West-Vlaamse Markegem. We produceren veel aanbouwdelen, met het accent op maatwerk. De korte levertijd die wij hanteren is essentieel. Aannemers willen nu eenmaal graag meteen aan de slag kunnen.” Het gamma aanbouwdelen zit inmiddels ruim boven de 120 en groeit nog steeds.

Attec

Op special verzoek maakte Attec deze succesvolle menger voor kleine charges gietmortel.

Menger voor gietmortel
De menger voor gietmortel is op speciaal verzoek van een klant ontwikkeld, die de standaard mengers qua inhoud (100 liter) veel te groot vond voor zijn toepassingsgebied (bij gietvloeren volstaat vaak 20 liter). Met name voor gietmortel gaat het om de combinatie van mengen en verdelen van kleine hoeveelheden krimpmortel of kunstharsen. Dries: “Op basis van die vraag hebben we een compacte hydraulisch aangedreven menger ontwikkeld. Het prototype is zorgvuldig getest en waar nodig aangepast. Het eindresultaat blijkt wederom een succes. Het verdelen moet zeer nauwkeurig gebeuren, vandaar dat de menger een schuif heeft die met de hand bediend wordt. Ter bescherming is aan de bovenzijde een beschermplaat aangebracht. Om zowel kleine als grote hoeveelheden mortel te kunnen verwerken, ontwierp Attec een speciale mengspiraal. Net als bij de gewone betonmixers is het verplichte rasterwerk boven de mengspiraal voorzien van getande latten, zodat de mortelzakken makkelijk te openen zijn. Deze menger wordt vervoerd op een palletvork. Hierdoor kan er zowel naar links, naar voren en naar rechts gestort worden, waardoor de menger zeer flexibel te gebruiken is. Als extraatje zijn er twee verlengstukken te koppelen.”

Attec

Voorbeeld van een op maat gemaakte trapeziumbak.

Betonverdeelbak
“Ook onze betonverdeelbakken zijn een succes”, vervolgt Dries. “Het recept is eenvoudig: gewoon granulaten en zand opscheppen met de lader, cement en water toevoegen, de menger aanzetten en het verdelen/storten van de (beton)mortel kan beginnen. Dat verdelen kan op meerdere manieren: door vooruit te storten, door onderaan te laten weglopen of door gericht te vullen via de slang. De betonverdeelbakken lenen zich daardoor ook prima tot het vullen van sleuven, afdekken van nutsleidingen met zand of aanbrengen van grind onder drainagebuizen. Naast de bestaande versie van 0,1 tot 2 kuub is er nu ook eentje die van 0,5 tot maar liefst 2,5 kuub reikt en die nu al goed scoort bij de klanten. Net zoals we gewend zijn van eerdere innovaties, of dat nu de oorspronkelijke veegborstel met opvangbak is of latere ontwikkelingen zoals de boomstronkfrees, de vlakke maaier, de grondfrees voor laders en de sleuvengraafmachine. Zoals gezegd: de lijst is lang…”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.