Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Kundige camerabewaking van de bouwplaats
Camerabewaking bij het grootschalige project Windpark Fryslân.

Kundige camerabewaking van de bouwplaats

Op bouwplaatsen wordt jaarlijks voor miljoenen euro’s schade aangericht. Om over diefstal van kostbare machines en materialen nog maar te zwijgen. Een afdoende bewaking kan veel financieel leed en projectvertraging voorkomen. Bij InfraWatch weten ze er alles van. Het bedrijf biedt uiteenlopende opdrachtgevers een breed scala aan tijdelijke bewakings- en videobeveiligingssystemen op locatie. Flexibele, betrouwbare én betaalbare oplossingen die supersnel inzetbaar zijn en altijd volgens afspraak worden geleverd. Zo ook tijdens de realisatie van het Windpark Fryslân…

Als het gaat om een hoogwaardige en haarscherpe camerabewaking en monitoring van bouwlocaties geldt InfraWatch als een ware specialist. De vanuit Drachtstercompagnie actieve onderneming biedt niet alleen een gevarieerd pakket systemen voor tijdelijke (bouwplaats)beveiliging, ook de coördinatie van calamiteitenopvolging en het verzorgen van timelapses behoren tot de disciplines van het bedrijf. 

Het vastleggen van alle werkzaamheden rondom het realiseren van een compartimenteringsstuw door middel van een timelapse.

Groot werkgebied 

Tijdens de bouw van het grootschalige project Windpark Fryslân toonde InfraWatch andermaal zijn uitgebreide beveiligingsexpertise. “In opdracht van Visser & Smit Hanab hebben we tijdens het grootste deel van het project de camerabewaking verzorgd”, blikt directeur Klaas Algra terug. “Daarbij ging het onder meer om een aantal locaties waar Visser & Smit Hanab gestuurde boringen verrichtte ten behoeve van de aanleg van de benodigde 110kV hoogspanningskabels.” Deze boringen startten nabij de Afsluitdijk en liepen door tot aan Oudehaske, de plek waar het stroomnet van het windpark is aangesloten op het hoogspanningsnet van netbeheerder TenneT. Met een totale lengte van zo’n 60 kilometer gaat het hier om de langste duurzame energieverbinding over land in Nederland. “Namens InfraWatch hebben we die hele route met een flinke batterij bewakingscamera’s gevolgd”, vervolgt Algra. “Daarnaast kwam je onze apparatuur tegen binnen diverse materiaaldepots en op het speciaal voor dit werk gecreëerde werkeiland ten zuiden van de Afsluitdijk, alwaar zich een omvangrijke hoeveelheid materialen, machinerie en huisvesting bevond. Concreet ging het om een zeer groot werkgebied waarbinnen we met gemiddeld zo’n vijftien op zonne-energie werkende cameramasten hebben bijgedragen aan het welslagen van dit geweldige project.”    

Altijd een oplossing

Met vier verschillende concepten biedt InfraWatch altijd een passende camerabeveiligingsoplossing van tijdelijke aard. Ongeacht of er nu wél of niet een stroomvoorziening aanwezig is. De diensten van InfraWatch zijn:
• InfraWatch Grid: efficiënt gebruik van het stroomnet en alarm bij onderbreking. Als stroom voorhanden is.
• InfraWatch Hybride: 125 uur stroomback-up en monitoring op afstand. Als er alleen overdag stroom voorhanden is. 
• InfraWatch Solar: volledig zelfvoorzienend middels zonne-energie. Als er geen stroom voorhanden is. 
• InfraWatch Heat & Fire: vroegtijdige detectie van ongewenste hitte.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.