Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
“Kramer past perfect in ons assortiment A-merken”

“Kramer past perfect in ons assortiment A-merken”

Kemp Groep nieuwe verkooppartner van Kramer Werke GmbH

Vanaf 2023 breidt Kemp Groep het merkenpallet uit met Kramer wielladers en verreikers voor de bouwsector. Kramer heeft in Kemp Groep, een gerenommeerde hoofdimporteur van A-merken met zeven vestigingen in Nederland, de ideale totaalleverancier gevonden op het gebied van zowel verkoop, verhuur als service.  

Een drukte van belang was het bij Kemp Groep tijdens op de open dagen in het Gelderse Tiel. Zo’n 4.000 klanten en belangstellenden bezochten deze open dagen in december. Twee dagen lang staan de deuren van één van de vestigingen open voor jong en oud. De nieuwste machines worden tentoongesteld, maar ook krijgen de bezoekers een kijkje achter de schermen in de werkplaats en het magazijn. Verder kunnen klanten de machines testen in de zandbak en in een ontspannen sfeer informatie inwinnen onder het genot van een hapje en drankje.

Tijdens de afgelopen open dagen op 28 en 29 december 2022 werd niet alleen een nieuw product gepresenteerd, maar zelfs een heel nieuw merk. De samenwerking tussen fabrikant Kramer en Kemp Groep werd namelijk aangekondigd. Een groot aantal wielladers en verreikers van Kramer waren te bewonderen. Op het demonstratieterrein toonde de Kramer 5085 hoe wendbaar een vierwielgestuurde lader is en hoeveel grip de wiellader heeft op een flinke helling. In de showroom stond de elektrische 5065e in het middelpunt van de belangstelling.

Kramer levert machines van uitstekende kwaliteit

Het merk Kramer staat in Duitsland en Europa sinds medio vorige eeuw bekend om de productie van eerst tractoren en daarna onder meer wielladers en verreikers. Al vanaf het begin staat het merk voor veiligheid, competentie, hoge kwaliteit en passie. Door fusies met Neuson in 2000 en Wacker in 2007 ontstond in Wacker Neuson SE een sterke, internationaal opererende onderneming.

Op het ca. 45.000 m² grote, ultramoderne terrein van Wacker Neuson in Zuid-Duitsland produceert Kramer Werke GmbH machines voor de bouw- en landbouwsector. Het Duitse bedrijf breidt het internationale verkoopnetwerk voortdurend uit. De Kramer-dealers worden volgens strenge criteria geselecteerd, zodat de klanten ook na de aankoop profiteren van de beste service en een competente levering van onderdelen.

Kemp Groep en Kramer

Aangezien Kemp Groep uitsluitend A-merken uit de constructiebranche in zijn assortiment heeft, passen de kwalitatief hoogwaardige, robuuste laders van Kramer perfect in het concept. Commercieel directeur Arthur Plomp zegt hier over: “Voor ons is het een grote kans en uitdaging om de voordelen van vierwielbesturing en de bijbehorende extra veiligheid ook hier in Nederland nog beter op de kaart te zetten”. Bovendien kon Kemp Groep zijn klanten tot nu niets aanbieden uit het relatief grote marktsegment van kleine wielladers. Deze veelzijdige machines zijn naast de grond,- weg- en waterbouw ook uitstekend inzetbaar in sectoren als de recycling en industrie.

Bovendien produceert Kramer innovatieve elektrische modellen met hoge prestaties. Dat was ook een belangrijke reden om dit merk te gaan vermarkten. Het belang van elektrische machines groeit in Nederland immers nóg sneller dan in veel andere landen.

Vanwege het grote marktaandeel van Kramer in veel andere Europese landen ziet Plomp zeer goede mogelijkheden om het marktaandeel in de toekomst ook in Nederland aanzienlijk te vergroten. Kemp Groep is, met 7 vestigingen in Nederland, perfect in staat om dit te bewerkstelligen. Het bedrijf distribueert machines van bekende A-merken, zoals Kobelco, BOMAG en Atlas. Ook Huur&Stuur; een landelijk opererende verhuurder van een compleet programma grondverzetmaterieel, is onderdeel van het bedrijf.

Matthias Aicheler, verkoopleider voor de bouwbranche bij Kramer, legt uit waarom de twee bedrijven een goede match zijn: “Het totale dienstenpakket van Kemp Groep omvat niet alleen verkoop en verhuur, maar ook eersteklas service met 24-uurs storingsdienst, grote onderdelenmagazijnen, showrooms en demoterreinen. In de werkplaatsen kunnen de machines vakkundig naar wens van de klant worden uitgerust.”

De verkoop van de Kramer machines begint al in januari 2023. Kemp Groep gaat het complete leveringsprogramma voor de bouwsector distribueren. Dit zijn zowel wielladers, telescoopwielladers als verreikers. Ook het verhuurpark wordt binnenkort aangevuld met de eerste machines van Kramer.

Een goede voorbereiding op een succesvolle samenwerking

Enkele weken geleden werden de verkoopmedewerkers van Kemp Groep al door Kramer getraind. Binnenkort staat er voor de servicemonteurs een intensieve training op het programma. Op deze manier biedt Kemp Groep service op het gebruikelijke hoge niveau.

De doelstellingen van het bedrijf zijn duidelijk, ondanks deze onzekere, door inflatie en de stikstofproblematiek gekenmerkte tijden. In het komende jaar wil de Kemp Groep zijn bestaande klanten nóg uitgebreider en met een breder assortiment bedienen. Ook wil het bedrijf nieuwe klanten werven in bijvoorbeeld de industrie en recycling, om zo het potentieel voor een groter marktaandeel dat Kramer biedt, optimaal te benutten. “We hebben de ambitie om de beste ‘multi brand’ leverancier van de Benelux te worden. Aan dit doel werken we elke dag”, legt Arthur Plomp uit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.