Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Krachtige, comfortabele én duurzame heftrucks

Krachtige, comfortabele én duurzame heftrucks

Nu ook in grotere elektrische gewichtsklassen

Motrac is een toonaangevende speler in de markt van heftrucks en vloerreinigingsmachines. Met een ambitieus team stellen ze topmachines en een uitstekende service ter beschikking aan een steeds groter wordend aantal industriële en logistieke klanten. Met haar twee topmerken – Linde en Tennant – profileert Motrac zich als marktleider op de Belgische markt in de marktsegmenten industrie, logistiek en schoonmaakbedrijven.

Een van de paradepaardjes van het bedrijf – met afdelingen in Antwerpen, Dottenijs en Ciney – is de innovatieve X-serie van Linde Material Handling. Daarmee zet Motrac al enkele jaren een nieuwe norm op vlak van duurzame elektrische heftrucks.

De X-heftrucks komen op elke ondergrond tot hun recht.

Het beste van Elektrisch en Diesel gecombineerd

De X-modellen bieden het beste van 2 werelden: de prestaties en robuustheid van IC-vorkliften en de flexibele, emissievrije werking van elektrische heftrucks. Sinds eind april zijn deze duurzame krachtpatsers ook beschikbaar in hefvermogens van 3,5 tot 5 ton, wat hen ook voor de meest uitdagende toepassingen geschikt maakt, zoals inzet in de papier-, hout-, dranken-, recyclage- en chemische industrie, zowel binnen als buiten. Voor maximale inzet kunnen ze worden geconfigureerd aan individuele eisen. En om de chauffeur volledig tevreden te stellen, wordt de lat weer een trapje hoger gelegd op gebied van ergonomie en veiligheid.

Elektrische duurzaamheid, thermische power.

Steven Libaers, Key Accountmanager: ‘Vorkheftrucks die de prestaties en het IC-vermogen van de hydrostaat combineren met de dynamiek, flexibiliteit en nul-uitstoot van E-trucks; die bestaan vooralsnog enkel bij Linde. En dat maakt de Linde X-reeks volstrekt uniek. Een nieuwe generatie synchrone reluctantie-motoren met permanente magneten en een performant koelsysteem zorgt ervoor dat de elektrische Linde X-trucks niet moeten onderdoen voor thermische uitvoeringen. Bovendien zijn ze volledig afgeschermd tegen water en stof, waardoor ze ook in uitdagende omgevingen volledig tot hun recht komen.’

Meer ruimte, meer comfort en 100% geconnecteerd

Daarnaast heeft Linde ook zijn E-serie vernieuwd in de categorie 3,5 tot 5 ton. Deze heftrucks zijn nu nóg compacter en wendbaarder, wat hen perfect maakt voor inzet in kleine ruimtes.

De wendbare E-trucks richten zich op inzet binnen.

‘Zowel de vernieuwde X- als E-reeksen van Linde bieden hun bestuurders meer ruimte en meer zicht dan hun voorlopers. Bij beide series is ook het comfort verhoogd door een loskoppeling van de cabine en het gebruik van elastomeer ringlagers, waardoor schokken slechts minimaal worden doorgegeven. Bovendien kunnen ze ook met de Linde Steer Control – een ergonomische joystick of mini-wheel ter vervanging van het stuurwiel – worden uitgerust, en zijn ze af fabriek 100% geconnecteerd, zodat ze meteen in digitale processen kunnen worden ingewerkt en updates vanop afstand kunnen verlopen.’

Linde Steer Control met mini-wheel.

‘Nooit waren comfort en veiligheid zo belangrijk als vandaag. Goede werkkrachten liggen nu eenmaal niet voor het grijpen. Wij zorgen er mee voor dat diezelfde werkkrachten in zo optimaal en ergonomisch verantwoorde omstandigheden kunnen werken’, besluit Steven Libaers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.