Platform over civiele techniek & infrastructuur
Thema's

Korte responstijd, toegewijde prestaties en duidelijke afspraken.

Het Deense Rohde Nielsen A/S staat bekend als een wereldwijd opererende baggeraannemer. Projecten die deze Deen uitvoert, zijn onderhoudsbaggerwerk van...

njord-r-_-kust-domburg-kopieren

16 maart 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Dát is Rohde Nielsen A/S

Het Deense Rohde Nielsen A/S staat bekend als een wereldwijd opererende baggeraannemer. Projecten die deze Deen uitvoert, zijn onderhoudsbaggerwerk van havens en vaarwegen, havenontwikkeling, offshore baggerwerken en natuurlijk strand- en vooroeversuppleties.

Rohde Nielsen A/S beschikt over een moderne vloot van meer dan 40 speciaal gebouwde, veelzijdige schepen uitgerust met de nieuwste technologie, die over de hele wereld opereren. Hans Nicolaas, Area Manager bij Rohde Nielsen A/S: “Alle schepen hebben namen uit de Noorse mythologie. Zo ook de hopper Njord R. Njord is de God van zee, weer, wind en vuur, en daarom heel toepasselijk”, vindt Nicolaas. “Het schip, een slanke, splijthopperzuiger, is bedoeld voor wereldwijde activiteiten en is waarschijnlijk de grootste en meest veelzijdige splijthopperzuigers ooit gebouwd! Bij het plaatsen van een lading zand voor een vooroeversuppletie kan dit daarom heel precies en met hoge verdichting worden gedaan, een methode die steeds vaker vereist is. Het schip is speciaal ontworpen voor gebruik in ondiepe wateren, ideaal zowel voor het onderhoud van vaargeulen en havens, strandsuppletie en landaanwinningsprojecten. Met een zeer hoog rendement, een relatief laag energieverbruik en een zeer hoog aantal werkbare dagen zijn onze schepen veelzijdig inzetbaar.”

Njord R – Rainbowen op de kust van Ameland, 2015.

 

Nederlandse wateren

Ook in de Nederlandse wateren zijn de Deense schepen een bekend gezicht. Zeespiegelstijging, bodemdaling en structurele kusterosie vereisen krachtig beheer van onze zandige kust. Daarom schakelt Rijkswaterstaat Rohde Nielsen A/S in voor eco-vriendelijk herstel en behoud van onze Nederlandse kustlijn. Nicolaas vertelt dat er al verschillende suppleties naar volle tevredenheid van de opdrachtgever zijn uitgevoerd. “Onze sleephopperzuigers hebben inmiddels al miljoenen kubieke meters zand verplaatst naar de kustlijn op verschillende plekken in ons land. Ook nu zijn we opnieuw aan het werk langs de Nederlandse kustlijn.”

Terug- en vooruitblik

“Afgelopen jaar hebben we ons vijftigjarig bestaan gevierd. Een hele prestatie”, vindt Nicolaas. “Dat bereik je alleen wanneer je de beste service en kwaliteit biedt tegen een betaalbare prijs. Zo werken we graag. Als bedrijf en met onze klanten. Maar ook met respect voor de omgeving waarin we werken én het milieu.” Kijkend naar de toekomst ziet Nicolaas een toenemende nadruk op het duurzaamheidsaspect. “Als grootste onafhankelijke baggeraannemer in Scandinavië, met baggerprojecten over de hele wereld, investeren we in trainingen, machines én technologie. Maar uiteraard kijken we óók naar wat er speelt en wat wij kunnen bijdragen op het gebied van duurzaamheid.”    


Rohde Nielsen

Nyhavn 20

DK-1051 København K

T +45 33 91 25 07

F +45 33 91 25 14

E mail@rohde-nielsen.dk

www.rohde-nielsen.com

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%