Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Kort maar krachtig. Dehaco presenteert de nieuwe SH Eagle III serie

Kort maar krachtig. Dehaco presenteert de nieuwe SH Eagle III serie

Slim en efficiënt omgaan met allerlei soorten metalen is met de stijgende prijzen van zowel nieuw als gerecyclede metalen nog nooit zo belangrijk geweest. De Eagle II schrootscharen van Dehaco zijn al jaren betrouwbaar en zeer succesvol over de hele wereld. Geschikt voor het knippen van uiteenlopende soorten staal. Dehaco presenteert in dit artikel de nieuwe SH Eagle III serie. Na meer dan 3.000 uur ontwikkelen en meer dan 10.000 uur testen is er een nieuwe premium klasse schaar ontstaan die lichter, compacter en krachtiger is.

Kort

De totale lengte van de Eagle III scharen is korter en lichter in gewicht. Dat heeft als voordeel dat de drager stabieler is, wat essentieel is om veilig te kunnen werken. Schrootscharen worden steeds vaker gecombineerd met UHD-machines, waar stabiliteit een vereiste is. Een lager gewicht betekent ook minder verbruik van brandstof, wat beter voor het milieu is. Het is zelfs mogelijk om de schaar met een kleinere graafmachine te combineren. Scheelt ook weer in de portemonnee!

Bekopening

Vaak betekent een kortere en lichtere schaar dat de maximale bekopening kleiner wordt. Dit is niet het geval bij de Eagle III scharen. De bekopening van deze nieuwe serie is zelfs groter dan bij de vorige serie. Naast een grotere opening is de bek ook dieper, waardoor staal nog doeltreffender kan worden geknipt.

Krachtig

De Eagle III scharen produceren 20% meer kracht dankzij een krachtigere cilinder. Daarnaast is er tijdens het ontwikkelingsproces gebruik gemaakt van nieuwe productieprocessen. Om ervoor te zorgen dat alle delen van de vaste en beweegbare bekken zo krachtig mogelijk blijven, zijn deze delen met water gesneden. Tijdens het snijden met water wordt er veel minder temperatuur in het materiaal gebracht, waardoor de structuur en eigenschappen worden behouden.

Doordat watersnijden zo precies is, is er ook veel minder nabewerking van de bekken nodig. Wat er ook voor zorgt dat er minder temperatuur in het materiaal gebracht wordt. Het grote voordeel hiervan is een sterkere schaar. Die als deze goed onderhouden is en voorzien is van de slijtstrippen, een langere levensduur zal hebben. Tijdens de ontwikkeling is ook rekening gehouden met de ontwikkelingen van graafmachines. Moderne machines van tegenwoordig hebben een werkdruk van 380 bar, de Eagle III serie kan deze werkdruk volledig gebruiken, waardoor ze sterker zijn dan ooit.

Minder slijtage

Stilstand voor onderhoud komt nooit uit, ook al staat het gepland, je wilt door. Deze nieuwe serie scharen zijn voorzien van bepantsering om stilstand te minimaliseren. Deze slijtdelen zorgen ervoor dat de constructie van de schaar niet wordt aangetast. Geen slijtage betekent dat er niet aan het frame gelast hoeft te worden. Lassen is niet alleen tijdrovend, het brengt ook veel temperatuur in het materiaal. Wanneer het laswerk niet op het juiste manier wordt uitgevoerd of als het vaak moet gebeuren, kan het de structuur van de schaar veranderen of zelfs beschadigen.

Testen

Het eerste Eagle III prototype is de afgelopen twee jaar uitvoerig getest. Deze schaar heeft inmiddels 3500 uren in zware omstandigheden gedraaid. Onder het toeziend oog van Dehaco heeft de schaar zich bewezen, waardoor de serie is uitgebreid met meerdere modellen. Uiteindelijk komt er een Eagle III voor iedere drager.

EIGENSCHAPPEN

  • Meer vermogen
  • Nieuw ontwerp aan de punt van de bek
  • Omgekeerde en gesmede cilinder
  • Hoogwaardige materialen
  • Eenvoudiger onderhoud
  • Speciale afdichtingskit voor de cilinder
  • Minder onderdelen en minder laswerk

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.