Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Koppensnellen, een vak apart
Dankzij de in eigen huis ontwikkelde CE-gekeurde bosmaaier hoeven de heipaalzagers van Blijleven Koppensnellers niet meer door de knieën om palen in te zagen.

Koppensnellen, een vak apart

Familiebedrijf Blijleven Koppensnellers heeft zich volledig toegelegd op het hydraulisch koppensnellen van funderingspalen met extra wapening en verbaast niet zelden ‘vriend en vijand’ met zijn inventieve werkwijze. Zo ook op het project Voltooiïng Dubbele Rijbaanstelsel Schiphol: viaduct.

In totaal heeft Blijleven Koppensnellers voor het nieuwe viaduct over onder andere de A4 587 palen gesneld. Het varieert van vierkante prefab palen vk450 voorzien van acht of twaalf wapeningsstaven (rond 25 millimeter) tot verbuisde schroefpalen in diameters van 830 millimeter met acht wapeningsstaven (rond 25 millimeter). “In Nederland zijn er zes heipalenfabrieken met verschillende productieprocessen voor het maken van voorgespannen heipalen. Tel daarbij alle verschillende in de grond gevormde funderingspalen in allerhande diameters, wapening en hardheid beton bij op, en zo komt onze specialisatie met veertig palenkrakers in verschillende schachtmaten tot zijn recht”, zegt John Blijleven. “Voor dit project op Schiphol hebben we een ronde, modulaire schakelkraker en een vierkante knijper ingezet.”

Voor dit project op Schiphol heeft Blijleven Koppensnellers een ronde, modulaire schakelkraker en een vierkante knijper ingezet.

De kracht van Blijleven Koppensnellers zit hem volgens John in de expertise én flexibiliteit. “Des te meer wapening, des te meer zijn we in ons element. We zijn groots in complexe uitdagingen en gedreven om inventieve oplossingen te bedenken om zo efficiënt, Arbovriendelijk en snel mogelijk koppen te snellen en puin af te voeren.” Over inventief gesproken, dankzij de in eigen huis ontwikkelde CE-gekeurde bosmaaier hoeven de heipaalzagers van Blijleven Koppensnellers niet meer door de knieën om palen in te zagen. “Daarnaast zijn we het eerste bedrijf in Nederland met een zelf ontwikkelde stofverneveling op alle palenkrakers. Helaas heeft dat laatste nog niet de prioriteit van elke aannemer terwijl dat wel een verplichting is.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.