Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Koploper in verduurzaming van machines en pompen
Het familiebedrijf neemt zijn verantwoordelijkheid in de energietransitie en investeert voortdurend in het verduurzamen en uitbreiden van het machinepark en de pompinstallaties.

Koploper in verduurzaming van machines en pompen

Bunnik Verhuur en Grondverzet is al vele tientallen jaren een totaalleverancier voor aannemers in de infrasector. Het familiebedrijf neemt zijn verantwoordelijkheid in de energietransitie en investeert voortdurend in het verduurzamen en uitbreiden van het machinepark en de pompinstallaties. En dat blijft in de markt niet onopgemerkt. Een gesprek met bedrijfsleider Perry Bunnik.

Door de vele regenval de afgelopen periode was het bij de divisie Bunnik Verhuur een drukte van jewelste. “We hebben flink geïnvesteerd in de aanschaf van nieuwe pompen”, zegt Perry. “Nee verkopen, is bij ons geen optie. Net voor Kerst 2023 waren we qua pompen volledig ‘uitverkocht’. Dankzij korte lijnen met de fabriek hebben we onze vloot razendsnel kunnen uitbreiden met nieuwe exemplaren, waaronder zuinige Stage V-exemplaren en een serie elektrische bronnerings- en vuilwaterpompen. Verder hebben we geïnvesteerd in accupakketten. Met zo’n accu hoeft een dieselaggregaat nog maar 4 uur te draaien in plaats van de beoogde 24 uur. Dat scheelt toch 20 uur aan brandstof. Daarnaast verhuren we voortaan ook energieneutrale schaftketen, compleet uitgerust met zonnepanelen en een accupakket.”

De divisie Bunnik Grondverzet is al vele jaren een vaste waarde voor diverse infra-aannemers.

Alles onder één dak

De divisie Bunnik Grondverzet is al vele jaren een vaste waarde voor diverse infra-aannemers. “KWS Infra is op dit moment in Nieuw-Vennep bezig met een totale reconstructie van de Hoofdweg richting het centrum over een lengte van ruim 700 meter”, legt Perry uit. “We assisteren KWS Infra onder meer met twee grondwerkers, een mobiele Stage V-kraan en een 6-tons rupskraan, ook Stage V. Voor de firma Van Gelder zijn we momenteel actief op de Maasvlakte met het realiseren van een nieuw rioolstelstel. We verzorgen het grondwerk met een mobiele kraan en het leveren en aanbrengen van het betonriool in een diameter van 1.000 mm. Daarbij worden ook onze lichtwagens ingezet en bronneringspompen met Stage V-motoren. Omdat we alles uit één hand leveren, scheelt het de uitvoerder de nodige administratieve kosten en afstemming. Hij hoeft niet bij drie bedrijven aan te kloppen, maar vindt bij Bunnik Verhuur en Grondverzet alles onder één dak.”

Ook op de Blankenburgverbinding is Bunnik Verhuur en Grondverzet een vertrouwd gezicht en is nu bezig met het maken van een grondwal, waarvoor ze onder andere lange-giek kranen inzetten.

Specialistisch materieel

Ook op de Blankenburgverbinding is Bunnik Verhuur en Grondverzet een vertrouwd gezicht. “We hebben bouwconsortium BAAK de afgelopen jaren op vele manieren ondersteund en zijn met recht trots dat we onderdeel mogen zijn van zo’n bijzonder project”, zegt Perry. “Het project loopt voor ons bijna ten einde. Al zijn we nu nog wel bezig met het maken van een grondwal aan Het Scheur, aan de kant van Rozenburg. Dat laatste brengt specifieke uitdagingen met zich mee, waarvoor we onder andere lange-giek kranen inzetten.” En over speciale machines gesproken, Bunnik Grondverzet heeft recent nog een nieuwe mobiele wielgraafmachine in gebruik genomen: een Liebherr 916 uitgerust met 3D GPS van Leica. “Aan deze machine kunnen we ook een vacuümpomp koppelen voor het machinaal leggen van bestrating, tegels en banden. Het is een hele complete machine die nog tot eind augustus dit jaar is gestationeerd op de Maasvlakte voor het rioolproject van Van Gelder.”

Door de vele regenval de afgelopen periode was het bij de divisie Bunnik Verhuur een drukte van jewelste.

Sinds kort heeft Bunnik Verhuur het assortiment ook uitgebreid met rijplaten. “We zijn absoluut een totaalleverancier voor aannemers in de infrasector. Of het nu gaat om een trilplaat, lichtwagen, sleufbekisting, kraan, shovel, bronnerings- of vuilwaterpomp, één telefoontje volstaat en de klant wordt ontzorgd. En van elk type machine of pomp hebben we altijd wel een elektrisch alternatief beschikbaar.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.