Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Koploper in kwaliteit, snelheid én nul-emissie
Funderingstechnieken Verstraeten beschikt volgens Maes over state-of-the-art materieel dat wordt bediend door enthousiast en ervaren personeel in bezit van alle relevante opleidingen en certificaten.

Koploper in kwaliteit, snelheid én nul-emissie

Met een prachtige historie en veel ervaring is Funderingstechnieken Verstraeten BV dé specialist in grondverdringende, trillingsvrije technieken. Het bedrijf investeert fors in de verduurzaming van het materieel en wil zijn zaakjes al maximaal op orde hebben voordat de vraag naar nul-emissie funderingsmachines echt grote vormen gaat aannemen.

“Dit jaar vieren we als funderingsaannemer ons 70-jarig bestaan en als firma bestaan we zelfs 120 jaar. We zijn nog steeds die ene vrije marktpartij, het familiebedrijf dat zelf prioriteiten kan stellen en daarbij snel kan schakelen”, zegt Davy Maes. De algemeen directeur heeft haarscherp in beeld dat het kunnen mobiliseren van nul-emissie funderingsmachines een doorslaggevende factor zal worden in het al dan niet kunnen realiseren van bouwprojecten. “En dan willen we zeker niet wachten tot iedereen in de bouw zich dat realiseert, want dan kunnen vanwege de geringe beschikbaarheid de wachttijden wel eens oplopen. Dat zijn we graag voor. En als grote partij hebben we daarvoor ook de slagkracht.”

De nieuwste aanwinst van Funderingstechnieken Verstraeten aan het werk: de Fundex F4800 machine.

Specialist in (diep)funderen

Funderingstechnieken Verstraeten is door de jaren heen haar producten zoals de Fundex®- en Tubex®-palen blijven verbeteren en wordt in de markt gezien als dé specialist op het gebied van trillingsvrij (diep)funderen voor vele constructie, maar ook zeker in de hoogbouw. “Onze producten geven een zeer hoog draagvermogen, resulteren in een excellent lastzettingsgedrag en zijn in combinatie met een financieel aantrekkelijk plaatje daarom uitermate geschikt voor dit type constructies. Het leveren van kwaliteit, het betrokken zijn vanaf het begin en de opdrachtgevers voorzien van goed advies is een pré in het aannemen en uitvoeren van funderingswerken van importantie.”

Battle

Funderingstechnieken Verstraeten beschikt volgens Maes over state-of-the-art materieel dat wordt bediend door enthousiast en ervaren personeel in bezit van alle relevante opleidingen en certificaten. “We hebben bijvoorbeeld vijf nieuwe generatie Fundex F3500 machines in ons bezit en vorig jaar zelfs een nieuwe Fundex F4800 aangeschaft. Die laatste kan palen in één lengte maken van zeker 40 meter! We zijn verder drukdoende met het investeren en testen van materieel om ook voor de toekomst klaar te staan. Zo zijn we nu bezig met een interessante pilot op een nieuwbouwproject in de haven van Breskens. Voor het boren van de benodigde 400 Fundex®-palen zetten we onze nieuwste aanwinst aan het werk: de Fundex F4800 machine. Van deze machine heeft onze leverancier Fundex Equipment in Middelburg ook een elektrische ZE-versie gemaakt, die we in dit project uitvoerig gaan testen.” Een heuse ‘battle’ dus. Maes verwacht dat de ZE-versie in vermogen niet zal onderdoen.

Duurzaamheid staat dus hoog op de agenda en wordt vormgegeven door materieel met lage emissiewaarden of zelfs volledig emissieloos. “Het probleem is dat (veel) bouwplaatsen nog niet ingericht zijn om dit soort machines te laten draaien, dus ook daar moeten nog stappen gezet worden. Daarnaast zoeken we samen met leveranciers naar besparingen en/of hergebruik van materialen. We gaan hierin zeker de komende jaren nog grote stappen kunnen maken. Continue verbetering en innovaties van bestaande en nieuwe technieken heeft ons in de markt een leidende positie gebracht die we zeer graag verdedigen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.