Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Koploper in bedrijfskleding toont primeur op de InfraTech: circulaire RWS kledinglijn
Werkkleding moet naast comfortabel ook functioneel zijn en bescherming bieden.

Koploper in bedrijfskleding toont primeur op de InfraTech: circulaire RWS kledinglijn

Het thema van InfraTech 2023, die van 17 t/m 20 januari plaatsvindt in Rotterdam Ahoy is: Move Forward! Vooruitgang dus. Ontzettend belangrijk in een wereld die zich razendsnel ontwikkelt, waarbij ook onze branche voor flinke uitdagingen komt te staan. Kansen grijpen, uitdagingen aangaan en samen stappen vooruit zetten is nodig en dat is precies wat HKV doet. De bedrijfskledingspecialist drukt een belangrijke stempel op de toekomst en neemt het voortouw in het creëren van de wereld van morgen. 

HKV biedt niet alleen een uitgebreid assortiment, maar wil haar klanten ook echt ontzorgen.

Hoe wij in onze werkschoenen staan

HKV is totaalleverancier voor de gww op het gebied van bedrijfskleding, werkschoenen en PBM, maar levert ook gereedschappen en wegbebakening. Daarnaast heeft HKV een eigen reclame & sign afdeling. “Wij bieden niet alleen een uitgebreid assortiment, maar willen onze klanten ook echt ontzorgen”, zegt Joost van Welie, senior accountmanager bij HKV. “Kwaliteit en persoonlijke aandacht staan daarbij hoog in het vaandel. Dat is hoe wij in onze werkschoenen staan.” Niet alleen de A-merk producten, maar vooral de manier waarop HKV haar relaties centraal zet, is echt een onderscheidende factor, volgens Van Welie. “We gaan voor langetermijnrelaties, zowel met onze leveranciers als onze klanten. Verder doen we er alles aan om een perfecte service te verlenen en de klant zoveel mogelijk te ontzorgen. Zo maken wij kwaliteit écht persoonlijk.”

Primeur op de InfraTech: de nieuwe circulaire RWS kledinglijn, die gemaakt is uit een combinatie van (biologisch) organic cotton en receylcled polyester.

Effectief werken begint met de juiste kleding

“Om te zorgen dat de eindgebruikers van onze producten hun werk optimaal kunnen doen, is het belangrijk dat ze de juiste kleding dragen. Deze moet naast comfortabel ook functioneel zijn en bescherming bieden.” Bij HKV zijn ze zich enorm bewust van het feit dat draagcomfort en veiligheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. “Want kleding die lekker zit, wordt goed gedragen en biedt dan ook de juiste bescherming. Daarom luisteren we oprecht naar de eisen en wensen, weten we waar de persoonlijke behoeftes liggen en stemmen we daar onze dienstverlening op af.” Van Welie legt uit dat het de kleine details of aanpassingen zijn die het verschil kunnen maken.     

Onder het eigen label ‘Quest’ heeft HKV een RWS kledinglijn in de markt gezet, die het hoogst haalbare in comfort, wind- en waterdichtheid behaalt en voldoet aan alle eisen die RWS eraan stelt.

Duurzaamheid: niet zeggen, maar doen!

“Daarbij kijken we niet alleen naar kwaliteit, maar ook naar duurzaamheid. Al is kwaliteit per definitie duurzaam”, vindt Van Welie. “Duurzaamheid zit diep verweven in onze bedrijfscultuur, al lang voordat het een hype werd. Wij zijn ons ervan bewust dat de textielindustrie de op één na vervuilendste industrie in Nederland is. Als grote leverancier van bedrijfskleding willen we daar dan ook een positieve bijdrage aan leveren. Dat zeggen we niet alleen, dat doen we ook.” Zo biedt HKV meerdere duurzame kledingpakketten aan. Variërend van kledingstukken met deels gerecyclede grondstoffen, tot volledig circulaire werkkleding. Ook wordt het waterverbruik en de CO2-uitstoot verminderd bij de productie van duurzame kledinglijnen. Dat is mogelijk doordat er PET-flessen worden gerecycled tot nieuwe polyester garens én vanwege het gebruik van biologisch katoen, dat verbouwd is met gebruik van regenwater en efficiënte irrigatie. “Zo dragen we ons steentje bij aan de toekomstbestendigheid van onze sector”, zegt Van Welie.

Nieuwe circulaire RWS kledinglijn

Een mooi voorbeeld van een product waarbij HKV geen concessies doet aan de combinatie kwaliteit-duurzaamheid is de nieuwe circulaire RWS kledinglijn. Uiteraard ook te zien op de InfraTech. “De kleding is gemaakt uit een combinatie van (biologisch) organic cotton en gerecycled polyester. De stripping op de kleding is bedrukt in plaats van gestikt, wat meer bewegingsruimte geeft. De kleding is succesvol getest op 50 wasbeurten, waar het huidige pakket getest was op 40 wasbeurten.” 

Wegbebakening

Binnen de categorie Wegbebakening laat HKV op de beurs varianten zien met gerecyclede materialen. “Zoals de rijstvliesborden, gemaakt uit gerecycled polyester met honingraatstructuur, waardoor het onder andere door vliegjes als nestplek gebruikt kan worden. Een duurzaam product dat we al even in ons assortiment hebben en wat veel minder schadelijk is in productie op het gebied van CO2-uitstoot.” Van Welie deelt alvast dat HKV in 2023 met een bord gaat komen dat gemaakt is uit bouwhekdoeken. “Deze doeken, die vaak aan de hekken bij menig bouwplaats hangen, gaan wij inzamelen en hergebruiken bij de productie van die nieuwe bordenlijn. Ook met dit soort producten realiseren we direct een positieve impact op onze footprint.” Op de beurs is verder ook het GPS-meetsysteem te zien, dat HKV haar klanten biedt. “Zodat zij zelf eenvoudig werk kunnen uitzetten zonder daarvoor een landmeter te hoeven inhuren.”

HKV biedt een gepersonaliseerd Bestel Management Systeem, nu ook beschikbaar als app, zodat de klant eenvoudig en gemakkelijk kleding kan bestellen.

Retourstroom volledig ontzorgd

Naast de circulaire kleding en de duurzamere producten, is HKV met nog een andere ontwikkeling bezig: het volledig ontzorgen van de klanten op het gebied van de retourstroom van kleding en PBM. “Op al onze locaties staat een retoursysteem, maar we kunnen ook een doos of rolcontainer op locatie of bij een project plaatsen. De bijbehorende rapportages maken inzichtelijk wat er teruggaat, wat het aan CO2-reductie oplevert en wat je er mee bespaart voor het milieu.” Van Welie merkt op dat het normaler wordt om gebruikte kleding niet meer bij het restafval te doen. Het is mooi om te zien dat iedereen inmiddels een bijdrage wil leveren om de cirkel samen rond te krijgen.”

Binnen de categorie Wegbebakening laat HKV op de beurs varianten zien met gerecyclede materialen, zoals de rijstvliesborden, gemaakt uit gerecycled polyester met honingraatstructuur.

Snel bedrijfskleding bestellen via een app 

Tot slot wil Van Welie nog even wijzen op de app van het Bestel Management Systeem (BMS) dat HKV in het leven heeft geroepen. Het BMS is volledig gekoppeld aan klantspecifieke gegevens, waardoor alle producten gecategoriseerd te vinden en te bestellen zijn, op afdelings-, functie- of individueel niveau. “Nu kan dit ook via een gloednieuwe app. Hierdoor kunnen onze klanten hun bedrijfsspecifieke werkkleding nóg sneller en makkelijker via de mobiele telefoon of tablet bestellen.” Een aantal klanten van HKV werkt al met de app, die komend jaar nog veel verder uitgerold zal worden. “De app vergroot het gemak om te bestellen. Daarin zijn we echt uniek en laten we opnieuw zien hoe belangrijk wij het vinden om onze klanten te ontzorgen. Wij zijn specialist op ons gebied, zodat onze klanten zich volledig kunnen focussen op waar zij goed in zijn.” 

Ben jij benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen van HKV? Bezoek ons dan op de InfraTech, standnummer 1.312.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.