Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Komatsu introduceert baanbrekend K100 giekwisselsysteem

Komatsu introduceert baanbrekend K100 giekwisselsysteem

Innovatief Komatsu K100 giekwisselsysteem op PC490HRD-11 garandeert hogere productiviteit op sloopprojecten.

Komatsu heeft voor de PC490HRD-11 sloopkraan een baanbrekend snelwisselsysteem ontworpen, dat zorgt voor een revolutie op sloopprojecten. Het nieuwe K100 systeem maakt het mogelijk om binnen 100 (!) seconden van giek te wisselen, zonder dat de machinist hiervoor de cabine hoeft te verlaten. Eckert Industrieabbruch GmbH heeft de wereldprimeur met de eerste de Komatsu PC490HRD-11 met het K100 giekwisselsysteem. Voor sloopwerk moeten machines beschikken over voldoende (hydraulisch) vermogen om met grote aanbouwdelen te kunnen werken en zo productie te draaien. Evengoed moeten ze flexibel inzetbaar zijn voor diverse soorten sloopwerk en vraagt verschillende uitvoeringen van sloopmachines.

Dat is precies waar Komatsu met de PC390HRD-11 en PC490HRD-11 aan voldoet. Tevens zijn er modellen verkrijgbaar in speciale rechte Straight Boom uitvoering. Het is niet voor niets dat veel sloopaannemers kiezen voor Komatsu sloopmachines en deze in Europa veelvuldig verkocht worden. Het totaalplaatje klopt en er zijn diverse configuraties mogelijk voor elk type sloopwerk. Niet onbelangrijk is tevens het gunstige brandstofverbruik en het feit dat Komatsu sloopmachines een EU Stage V motor hebben, wat bijdraagt aan duurzame sloopprojecten. In de Benelux heeft importeur BIA in de afgelopen jaren dan ook  de nodige Komatsu High Reach Demolition sloopmachines verkocht en is daarmee heel succesvol bij sloopaannemers. 

’s Werelds eerste Komatsu PC490HRD met het revolutionaire K100 giekwisselsysteem is geleverd aan de Duitse sloopaannemer Eckert.

Zestal configuraties

Komatsu’s PC490HRD-11 is veelzijdig inzetbaar voor elk type sloopklus. Hoog, diep, ver of zwaar. Er zijn maar liefst zes verschillende configuraties mogelijk. Juist dankzij het K100 giekwisselsysteem is het nog eenvoudiger om altijd de juiste giekconfiguratie te kiezen. Het is nu: Select, Connect en Go. Door deze oplossing kan nog sneller en efficiënter gewerkt worden. Het systeem kan zelfs de inzet van een extra machine besparen. Met korte giek kan met een sloopwerktuig van 5 ton gewerkt worden tot 13,5 meter hoogte. In combinatie met 4 meter lange extensie bedraagt de maximale sloophoogte 17,3 meter. Met de 3-delige giek kan tot 28 meter hoogte gesloopt worden met een tool van 2.500 kg. Ook is het mogelijk de 4 meter lange extensie te gebruiken in combinatie met de 3-delige sloopgiek: extended high reach. Dan komt de maximale sloophoogte te liggen op 32 meter met aanbouwdelen tot 2 ton. 

Dankzij de hydraulisch verbreedbare onderwagen is de machine goed te transporteren en biedt een uitstekende stabiliteit. Het Komatsu Working Range Indication System meet continu de positie van de hoofdgiek plus stick en geeft dit weer op het display. Dit zorgt voor veilig slopen. En duurzaam slopen, want onder de kap ligt Komatsu’s eigen SAA6D125E-7 dieselmotor, die voldoet aan de strengste uitlaatgasnormen. De extra mogelijkheid om te kiezen voor het innovatieve Komatsu K100 snelwisselsysteem, waarmee het wisselen van giek automatisch binnen 100 seconden plaatsvindt, garandeert bovendien een nog hogere productiviteit op sloopprojecten.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.