Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Komatsu Europe stelt zijn nieuwe high reach sloopgraafmachine PC490HRD-11 voor

Komatsu Europe stelt zijn nieuwe high reach sloopgraafmachine PC490HRD-11 voor

Komatsu verlegt grenzen met zijn nieuwe high reach sloopgraafmachine die voldoet aan de Europese Stage V emissienorm. 

De PC490HRD-11 is de nieuwkomer binnen de high reach sloopgraafmachines van Komatsu. De machineheeft het grootste bereik van de machines van 60 ton en kan met 6 verschillende configuraties werken. Het brengt een sloopwerktuig van 2 ton tot een hoogte van 32 m, een werktuig van 3,34 ton tot 28 m en een werktuig van 5 ton tot 17,4 m. De nieuwe machine laat de machinisten toe om, in alle veiligheid en met perfecte beheersing, in maximaal bereik te werken.

De machine werd ontwikkeld door Komatsu UK (KUK), rekening houdend met de aanmerkingenvan de klanten, en wordt vervaardigd in de nabijgelegen fabriek van Newcastle, in het noordoosten van Engeland. De PC490HRD-11 functioneert als een compleet systeem, praktisch en bijzonder nauwkeurig, heel stabiel en comfortabel.

Het bedrijfsgewicht ligt tussen 55.200 kg en 73.400 kg. De Komatsu EU Stage V motor levert een vermogen van 270 kW / 367 pk bij 1.900 toeren/min., voor een minimale ecologische voetafdruk. De milieuproblematiek krijgt steeds meer aandacht en stadsomgevingen zijn steeds gevoeliger voor emissies. De PC490HRD-11 zorgt ervoor dat de klanten van Komatsu op meer aanbestedingen kunnen intekenen, het bewijs van hun milieubewustzijnkunnen leveren en hun investering op lange termijn kunnen rentabiliseren.

De nieuwe PC490HRD-11 graafmachine is bijzonder veelzijdig en kan dan ook volgens de behoeften van de werklocatie worden geconfigureerd. Het systeem om van giek te veranderen, omvat extra grote snelkoppelingen die toelaten om de tegendruk en de hitte van de olie te beperken, zonder het debiet te verminderen. Het systeem bezit ook hydraulische vergrendelpennen die binnenin de hoofdgiek geïnstalleerd zijn om het risico op schade te verminderen.

De werkbereik indicatorvan de PC490HRD-11 vormt een echte troef. De machinistkan de machine over 360° gebruiken zonder enig risico voor de veiligheid. Hij toont eveneens de beelden van de camera die als optie op het uiteinde van de graafarm kan worden bevestigd.

Komatsu heeft zich geen moeite gespaard wat het transport van de PC490HRD-11 aangaat. Elk machinedeel is voorzien van grote hijsogen om ze in alle veiligheid op de aanhanger te tillen en vast te maken. De machine is zo compact en licht mogelijk gemaakt, zonder concessies te doen aan de duurzaamheid.

Komatsu Europe

Een nieuw variabel onderwagen is standaard op de graafmachine geïnstalleerd. Het beperkt het gewicht en garandeert een buitengewone stabiliteit ondanks de transportbreedte van minder dan 3 m. Het optionele, hydraulisch variabele onderwagen versnelt en vergemakkelijkt aanzienlijk de montage van de machine op de werklocatie, met een werkbreedte van bijna 4 m, terwijl de transportbreedte onder de 3 m blijft.

Komatsu heeft ook meerdere functies voorzien om de operator meer comfort te bieden. Zo kunnen de ruitenwisser aan de voorzijde en het kantelende cabine vanuit de joysticks geactiveerd worden, zonder daarbij de joysticks los te laten.

Stuart Blackham, Design Manager voor de sloopmachines bij Komatsu UK, verklaarde: “We zijn heel blij dat een door KUK ontwikkelde en vervaardigde machine zo gewaardeerd wordt en overal in Europa zal worden gebruikt.” Hij voegde er nog het volgende aan toe: “Bij Komatsu proberen we vooral om de producten te verbeteren en te innoveren, teneinde de huidige machineprestaties naar een hoger niveau te tillen. Deze high reach machine toont aan in welke mate de mening van onze klanten en ons eigen vermogen tot vindingrijkheid en innovatie tot een uitzonderlijke machine versmelten.”

Simon Saunders is Product Marketing Manager voor de sloopmachines bij Komatsu Europe. Hij vertelde: “Komatsu is er trots op dat de in Europa verkochte sloopmachines integraal in onze Europese fabriek ontwikkeld en vervaardigd worden. Met andere woorden, onze innovaties zijn op de lokale markt geïnspireerd. Iedereen doet zijn best om de machinist een buitengewone veelzijdigheid, veiligheid en comfort te bieden.”

Het nieuwe KOMTRAX communicatiesysteem het aanvullende Komatsu Care™ onderhoudsprogramma optimaliseren de ondersteuning en het beheer van het machinepark, ze beschermen de machine tegen verkeerd gebruik en garanderen een maximale efficiëntie en werktijd.

Komatsu Europe

Komatsu PC490HRD-11 – Kenmerken en voordelen

 • Voldoet aan de EU Stage V norm – Mag in lage-emissiezones werken.
 • Krachtige motor: 270 kW / 367 pk bij 1.900 toeren/min.
 • Bedrijfsgewicht: 55.200 – 73.400 kg.
 • Bereik van 32 m, het beste uit de “high reach demolition” categorie, met een werktuig van 2.000 kg.
 • Werktuig van 3.350 kg voor werken tot 28 m.
 • Werktuig van 5.000 kg voor werken tot 17,4 m (2 standen).
 • Nieuwe werkbereikindicator – Het kleurenscherm geeft de limieten van de machine weer en laat de operator toe om op elk ogenblik de controle te behouden.
 • 360° camerasysteem -De gekalibreerde radiusindicator geeft de veilige werkzones weer.
 • Mechanisch verstelbare onderwagen – Minimale transportbreedte en –gewicht.
 • KomVision systeem voor panoramisch zicht.
 • LED werkverlichting Een beter zicht voor meer veiligheid.
 • Kantelcabine, bediend via toets – Comfortabel en praktisch voor de operator.
 • Ruitenwisser, bediend via toets – Comfortabel en praktisch voor de operator.
 • Parallelle ruitenwisser – Een beter zicht zorgt voor een hogere productiviteit en een grotere veiligheid op de werklocatie.
 • Nieuw geconstrueerde (transport) blokken
 • Hijsogen voor een vlotte verplaatsing van de werkuitrusting.
 • Snelkoppeling voor alle delen van de uitrusting vooraan – Gebruik het juiste werktuig voor elke opdracht.
 • Optionele camera op het uiteinde van de giek – Een beter zicht op het werkgebied voorkomt schade.
 • Neutraalstand detector- Voorkomt een plotselinge beweging van de machine.

Komatsu Europe

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.