Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Komatsu Europe presenteert de hydraulische graafmachine PC360LCi-11

Komatsu Europe presenteert de hydraulische graafmachine PC360LCi-11

Uitbreiding van het assortiment graafmachines met Intelligent Machine Control

Als sinds hun introductie zijn de graafmachines met Intelligent Machine Control een groot succes vanwege hun bijdrage aan een hogere productiviteit, efficiëntie en lagere operationele kosten voor de klanten. Ze zijn dan ook de maatstaf geworden in de bouwsector. Met de komst van de PC360LCi-11 kunnen klanten deze voordelen nu ook benutten bij grote infrastructuur- en grondverzetprojecten.

“Sinds de introductie van de PC210LCi-11 hebben de klanten het nut ingezien van onze Intelligent Machine Control-technologie op bouwplaatsen waar grote hoeveelheden afgegraven moeten worden. Velen van hen hebben om een grotere machine gevraagd”, vertelt Rob Macintyre, Product Manager bij Komatsu Europe. “Met deze PC360LCi-11 kunnen we voldoen aan hun wens. We hebben er alle vertrouwen in dat ook deze machine zal bijdragen aan een hogere productiviteit, efficiëntie en lagere operationele kosten bij dergelijke toepassingen.”

Het bedrijfsgewicht van de PC360LCi-11 ligt tussen de 35.600 en 36.200 kg, afhankelijk van de configuratie. De aanbevolen capaciteit van de graafbak is 2,66 m3. De zuinige EU Fase IV-conforme Komatsu-motor SAA6D114E-6 levert een nettovermogen van 202 kW / 275 pk bij 1950 trn/min.

Het nieuwste KOMTRAX-telematicasysteem en het Komatsu Care-onderhoudsprogramma optimaliseren het machineparkbeheer, beschermen de machine tegen ongeoorloofd gebruik en waarborgen een maximale efficiëntie en uptime.

Innovatief: automatische aansturing in realtime van de graafwerkzaamheden
Dankzij het Intelligent Machine Control-systeem wordt de bak automatisch aangepast aan het graafoppervlak en kan deze niet te diep gaan. De besturingsfunctie monitort automatisch de nivellering, met realtimepositionering van de rand van de bak ten opzichte van de machine en het werkoppervlak. De werkstatus wordt direct weergegeven op het multifunctionele 12,1 inch-kleurenscherm van het bedieningspaneel zonder vertraging zoals bij conventionele sensoren.

Seriematig geïntegreerd Intelligent Machine Control-systeem
Het in de fabriek geïnstalleerde, volledig geïntegreerde Intelligent Machine Control-systeem van Komatsu omvat hydraulische cilinders met standmeters voor de giek, de graafarm en de bak. Het is gedurende twee machinegeneraties ontwikkeld door Komatsu voor een nauwkeurige realtimepositionering van de rand van de bak. De IMU (inertiële meeteenheid) zorgt voor een precieze aansturing en bepaalt de machinehoek aan de hand van de gyrosensor- en versnellingsmetergegevens. Een zeer krachtige antenne verstuurt de satellietsignalen naar een GNSS-ontvanger die deze verwerkt en de positie van de machine in realtime aangeeft.

Intelligent: verbeteringen voor geoptimaliseerde prestaties
De Komatsu PC360LCi-11-graafmachine met Intelligent Machine Control maakt een zeer efficiënte verplaatsing van materialen mogelijk zonder gevaar om te diep te graven. Via het gebruiksvriendelijke touchscreen kan het fijn nivelleren zeer nauwkeurig ingesteld worden. De machinist beschikt over realtime-informatie over de positie van de rand van de bak ten opzichte van het oppervlak, de ‘as built’-status en een instelbare splitscreen-weergave in profiel, van het terrein of in 3D.

Dankzij de 3D-gegevensweergave op het scherm van het bedieningspaneel kunnen de werkzaamheden voor het afpalen, het opmeten en het nameten teruggebracht of zelfs geëlimineerd worden. Hierdoor is ook de veiligheid aanzienlijk verbeterd aangezien er minder personen op de bouwplaats en in de buurt van de machine hoeven te komen.

De intelligente schakelaars voor het in- en uitschakelen van de halfautomatische besturing en voor het verhogen en verlagen van de offset zijn volledig geïntegreerd in de joysticks. Dit biedt de machinist nog meer efficiëntie en veiligheid.

Voordelen
Het grootste voordeel van de vernieuwde Bouwmat is de combinatie van de hoge productiviteit van de hydraulische graafmachine en de uitzonderlijke precisie van het Intelligent Machine Control-systeem van Komatsu. Dit wordt bereikt door de krachtige hydraulica en de breekkracht bij het graven, de snelle doorlooptijden bij het laden van de vrachtwagens en het automatische nivelleren in één werkcyclus.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.