Platform over civiele techniek & infrastructuur
Productinformatie

Kobelco toont geautomatiseerde graafmachine met engcon draaikantelstuk op de Bauma Beurs

Op de Bauma Beurs 2019 toont één van ‘s werelds grootste producenten van graafmachines, Kobelco Construction Machinery, in samenwerking met engcon en Leica Geosystems een automatisch graaf- en draaikantelsysteem. “Een spannende oplossing, die door ons gezamenlijk is ontwikkeld”, zegt Krister Blomgren, directeur van engcon Group. Kobelco Construction Machinery Europe B.V. (KCME), engcon en Leica Geosystems tonen […]

kobelco_bauma_photo_engcon

12 april 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Op de Bauma Beurs 2019 toont één van ‘s werelds grootste producenten van graafmachines, Kobelco Construction Machinery, in samenwerking met engcon en Leica Geosystems een automatisch graaf- en draaikantelsysteem. “Een spannende oplossing, die door ons gezamenlijk is ontwikkeld”, zegt Krister Blomgren, directeur van engcon Group.

Kobelco Construction Machinery Europe B.V. (KCME), engcon en Leica Geosystems tonen op de Bauma Beurs het eerste draaikantelstuk compatibel graafsysteem op een Kobelco SK210LC-10 graafmachine. Dit systeem combineert de nieuwste 3D Machine Control (3DMC) technologie van Leica Geosystems met engcon’s wereldleidende technologie ten aanzien van draaikantelstukken.

Kobelco en engcon hebben samen met met Leica Geosystems een systeem ontwikkeld voor automatische besturing van de op- en neerwaartse bewegingen van de giek, en de positie, kantel- en rotatiehoek van de bak, met één simpele beweging van het bedieningshendel. Dit systeem is uitermate flexibel, zodat de machinist kan kiezen uit Auto Book Control, Auto Bucket Control, Auto Tilt Control en Auto Rotation Control (of een combinatie), voor maximale controle.

“Dit systeem is tot stand gekomen door een gemeenschappelijke inzet. De samenwerking verliep fantastisch en het was een leuke ervaring om deze graafmachine met engcon uitrusting hier op de beurs in werking te zien. Een functie die veel aandacht kreeg en veel positieve reacties”, zegt Krister Blomgren, directeur van engcon Group.

De Bauma Beurs is ‘s werelds grootste beurs op het gebied van de bouwnijverheid. Gedurende 7 dagen wordt deze beurs bezocht door een half miljoen bezoekers, meer dan 3000 exposanten en bijna 1500 journalisten.

“De Bauma Beurs is echt een “the place to be” voor iedereen binnen de bouwnijverheidssector. Voor ons betreft is het vanzelfsprekend om hier aanwezig te zijn. Het is inspirerend om alle geïnteresseerde mensen te ontmoeten en om onszelf en onze producten te laten zien”, zegt Krister Blomgren.

Een totale Europese introductie van het automatische graaf- en draaikantelstuksysteem van Kobelco is gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

Het automatische graafsysteem is in actie te zien in de buitenstand van Kobelco nr. FN.1016engcon is te zien in buitenstand nr. FM.708/3 en Leica Geosystems in hal A2 stand 137.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%