Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Kobelco toont geautomatiseerde graafmachine met engcon draaikantelstuk op de Bauma Beurs

Kobelco toont geautomatiseerde graafmachine met engcon draaikantelstuk op de Bauma Beurs

Op de Bauma Beurs 2019 toont één van ‘s werelds grootste producenten van graafmachines, Kobelco Construction Machinery, in samenwerking met engcon en Leica Geosystems een automatisch graaf- en draaikantelsysteem. “Een spannende oplossing, die door ons gezamenlijk is ontwikkeld”, zegt Krister Blomgren, directeur van engcon Group.

Kobelco Construction Machinery Europe B.V. (KCME), engcon en Leica Geosystems tonen op de Bauma Beurs het eerste draaikantelstuk compatibel graafsysteem op een Kobelco SK210LC-10 graafmachine. Dit systeem combineert de nieuwste 3D Machine Control (3DMC) technologie van Leica Geosystems met engcon’s wereldleidende technologie ten aanzien van draaikantelstukken.

Kobelco en engcon hebben samen met met Leica Geosystems een systeem ontwikkeld voor automatische besturing van de op- en neerwaartse bewegingen van de giek, en de positie, kantel- en rotatiehoek van de bak, met één simpele beweging van het bedieningshendel. Dit systeem is uitermate flexibel, zodat de machinist kan kiezen uit Auto Book Control, Auto Bucket Control, Auto Tilt Control en Auto Rotation Control (of een combinatie), voor maximale controle.

“Dit systeem is tot stand gekomen door een gemeenschappelijke inzet. De samenwerking verliep fantastisch en het was een leuke ervaring om deze graafmachine met engcon uitrusting hier op de beurs in werking te zien. Een functie die veel aandacht kreeg en veel positieve reacties”, zegt Krister Blomgren, directeur van engcon Group.

De Bauma Beurs is ‘s werelds grootste beurs op het gebied van de bouwnijverheid. Gedurende 7 dagen wordt deze beurs bezocht door een half miljoen bezoekers, meer dan 3000 exposanten en bijna 1500 journalisten.

“De Bauma Beurs is echt een “the place to be” voor iedereen binnen de bouwnijverheidssector. Voor ons betreft is het vanzelfsprekend om hier aanwezig te zijn. Het is inspirerend om alle geïnteresseerde mensen te ontmoeten en om onszelf en onze producten te laten zien”, zegt Krister Blomgren.

Een totale Europese introductie van het automatische graaf- en draaikantelstuksysteem van Kobelco is gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

Het automatische graafsysteem is in actie te zien in de buitenstand van Kobelco nr. FN.1016engcon is te zien in buitenstand nr. FM.708/3 en Leica Geosystems in hal A2 stand 137.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.