Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Kobelco Semi Long Reach hybride graafmachine voor Markusse

Kobelco Semi Long Reach hybride graafmachine voor Markusse

De firma Markusse uit ‘s-Heer Abtskerke (Zeeland) heeft een Kobelco SK210HLC-10 Semi Long Reach hybride graafmachine in ontvangst genomen. Deze compleet uitgeruste hybride rupsgraafmachine, met een bereik van 11 meter, vervangt een Volvo EC220D uit 2013 met 11.000 uur op de teller. Dit is alweer de vierde Kobelco voor Markusse!

kemp_11282_afl_kobelco_sk210hlc_lr_markusse_02_hr-kopieren

Uniek aan de hybride Kobelco is dat de energie voor de aandrijving niet enkel wordt opgewekt door de zwenkmotor. De 25kW generatormotor laadt het accupakket continue. Door het vliegwieleffect kost dit zeer weinig energie en wordt de batterij zelfs bij stationair draaien opgeladen. De zwenkmotor van de hybride is volledig elektrisch én bij iedere graafcyclus ondersteunt de elektromotor de conventionele brandstof motor. Hierdoor kan met een lager toerental hetzelfde werk worden verzet. De Kobelco SK210HLC-10 met groot accupakket met lithium-ion technologie is één van de meest succesvolle hybride machines in zijn klasse.

Naast het verlengen van de giek en lepelsteel, is deze hybride machine voorzien van een dom onder de monoboom, kruisbediening ter bevordering van de verlenggiek en is het contragewicht verzwaard met 2 ton. Verder is de Semi Long Reach voor Markusse door de professionals van de Kemp Groep voorzien van onder andere een hydraulische snelwissel, lekolie leiding, BMWT startonderbreker, Carkit, 27MC en FreshFilter overdruksysteem.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.