Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Kobelco hybride graafmachine voor Van Eijk

Kobelco hybride graafmachine voor Van Eijk

Loon- en verhuurbedrijf Van Eijk V.O.F. uit Montfoort heeft sinds een aantal maanden een Kobelco SK210HLC-10 Hybride rupsgraafmachine in gebruik. Na 30.000 uur op KATO rupskranen was het even wennen, maar nu is machinist Ed van Eijk enorm goed te spreken over de hybride Kobelco.

Ed van Eijk zegt over de nieuwe Kobelco SK210HLC-10 het volgende; “Ik kon lezen en schrijven met de KATO’s die ik hiervoor heb gehad. Ik was helemaal verknocht aan die machines dus de overstap was even wennen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat het in alle opzichten meer kraan is. Het afwerken gaat makkelijker, de capaciteit is top en het brandstofverbruik echt aanzienlijk minder. Ook het zicht vanuit de cabine is heel goed.”

Daarnaast roemt Ed van Eijk de betrokkenheid en de service van de Kemp Groep. “Iedereen kan een kraan verkopen maar het gaat natuurlijk wel om de service.”

Uniek aan deze hybride Kobelco is dat de energie voor de aandrijving niet enkel wordt opgewekt door de zwenkmotor. De 25kW generatormotor laadt het accupakket continue. Door het vliegwieleffect kost dit zeer weinig energie en wordt de batterij zelfs bij stationair draaien opgeladen. De zwenkmotor van de hybride is volledig elektrisch én bij iedere graafcyclus ondersteunt de elektromotor de conventionele brandstof motor. Hierdoor kan met een lager toerental hetzelfde werk worden verzet. De nieuwste generatie is 16,7% zuiniger dan een conventionele SK210LC-9 en verbruikt tot 12% minder in de Eco-modus.

De professionals van Kemp hebben de machine compleet naar de wensen en eisen van Van Eijk opgebouwd. Denk hierbij aan o.a.: hydraulische kantelsnelwissel, centrale smering, slangbreukbeveiliging op de bakcilinder, kruisbediening, overdrukvoorbereiding en extra werkverlichting.

Over Loon- en Verhuurbedrijf Van Eijk V.O.F.
Sinds 1996 is de firma Van Eijk actief op het gebied van machineverhuur inclusief machinist voor grondwerk en saneringswerkzaamheden. Loon- en Verhuurbedrijf Van Eijk V.O.F. uit Montfoort verhuurt bemande grondverzetmachines. De machines zijn breed inzetbaar, van civiel tot bodemsaneringswerkzaamheden. Kijk op www.vaneijkgrondverzet.nl voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.