Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Klimaatadaptatie rode draad op Infra Relatiedagen 2023
Infra Relatiedagen 2022.

Klimaatadaptatie rode draad op Infra Relatiedagen 2023

‘Klimaatadaptatie’ wordt het grote thema van Infra Relatiedagen 2023. Met de ingebruikname van een groot buitenterrein telt deze editie een record aantal vierkante meters. Aan de beurs nemen ruim 350 exposanten deel. Het event wordt van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 februari 2023 gehouden in Evenementenhal Hardenberg.

Materieelpark van de Toekomst 2022

Voor accountmanager Lambert van Gameren van Easyfairs, verantwoordelijk voor de invulling van het event, kan het niet snel genoeg februari zijn. “We zijn met heel veel mooie dingen bezig. We hebben lang zitten brainstormen over de juiste invulling. Als je alle events onder elkaar zet, zie je een rode draad: klimaatadaptatie. Dit thema loopt dwars door het expositieprogramma. Van emissieloos materiaal tot dijkverzwaring om het wassende water letterlijk in goede banen te leiden. Van waterberging tot sensoren in gemalen en wegen.”

Eerste de feiten en cijfers. De succesvolle Infra Relatiedagen is nog nooit eerder zo groot geweest. Alle hallen plus een groot buitenterrein geven ruimte aan 350 exposanten. Van Gameren: “Vorig jaar hebben we het Materieelpark van de Toekomst gelanceerd. Succesvol, volgens onze bezoekers. Er werden ook twee kanttekeningen bij gemaakt.”

“Men miste live demonstraties. Binnen kon dat niet, daarom gaan we nu naar buiten. Er kan volop gedraaid worden in de open lucht. Andere kanttekening: op het Materieelpark van de Toekomst werd alleen emissieloos materieel getoond. We zouden daarmee de innovaties in fossiel aangedreven materieel tekort doen. Daarom de nieuwe naam Materieelpark van het Heden en de Toekomst. Met elektrisch materieel, waterstof toepassingen, maar ook hybride varianten en innovaties op dieselgebied. Centraal staan de innovaties om materieel energiezuinig te maken. Samen met de exposanten Anema, Pon Cat, Trimegroup. Fulltank, Engcon, HDW en Broekveldt en Wirtgen gaan we dit park verder uitwerken. Wat nu al duidelijk is: tussen het Heden en de Toekomst plaatsen we een grote tent. Dit wordt het Machinisten Café.”

Overheidspark 

Speciale aandacht op de beursvloer voor overheden. Van Gameren: “We zien een interessante kloof die we op Infra Relatiedagen willen dichten. Provincies, waterschappen en overheden gaan graag met aannemers in gesprek, aannemers op hun beurt zien er tegenop om het statige stadhuis te betreden. Beide partijen willen met elkaar het gesprek aangaan, toch is er blijkbaar een barrière. Daarvoor richten we het Overheidspark in.” 

Openbare Verlichtingstraat

Je zou de sector tekort doen als je openbare verlichting verengt tot een lantaarnpaal met LED-verlichting in de top. Daarom is Van Gameren blij met het nieuwe initiatief dat geboren is op verzoek van een aantal exposanten. Alles over verlichting bij elkaar. Van Gameren ziet de samenwerking met TU/e LightHouse | Smart lighting and smart cities als een extra stimulans de straat te bezoeken. “We streven hetzelfde na: de community informeren over de mogelijkheden op het gebied van openbare verlichting. Je kunt dit niet los zien van duurzame oplossingen en energiebesparing. Wat is er mooier als de verlichting ‘meewandelt’ met de wandelaar. Alleen dat stuk van de openbare ruimte wordt verlicht dat nodig is, de rest van de verlichting is uit. Dit is één van de vele voorbeelden in de Openbare Verlichtingstraat.” 

Smart City

TU/e LightHouse | Smart lighting and smart cities is ook bij Infra Relatiedagen betrokken met het project Smart Cities. Van Gameren verklaart: “We leggen hier nadrukkelijk de koppeling met klimaatadaptatie. Uiteindelijk gaan we naar een IT-infrastructuur met miljoenen sensoren die de infrasector zicht geeft op de staat van onderhoud van civiele kunstwerken, gemalen en wegen. We krijgen te maken met hitte, een stijgende zeespiegel, met droogte, maar een week later met zoveel regen dat we rekening moeten houden met een herhaling van Valkenburg. Belangrijker dan ooit is kennis over de staat van onderhoud. In het project Smart City is al die informatie á la minute beschikbaar en kan de infrasector daarop handelen. Hoe en wat laten we zien op Infra Relatiedagen.” 

Infra Relatiedagen wordt gehouden van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 februari 2023. Het event staat in het teken van klimaatadaptatie. Meer info op infrarelatiedagen.nl     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.