Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Kleinste mobiele graafmachine maakt indruk

Kleinste mobiele graafmachine maakt indruk

Onthulling tijdens bauma levert meteen positieve reacties op

De 10 tons Hitachi ZX95W-7 is een compacte, wendbare graafmachine op banden, die met zijn indrukwekkende hefvermogen en korte draaicirkel gemaakt is voor werkzaamheden in een stedelijke omgeving. Hitachi onthulde de nieuwe aanwinst tijdens de onlangs in München gehouden materieelvakbeurs bauma, waar hij meteen veel aandacht kreeg.

De ZX95W-7 is speciaal ontworpen om eigenaren en machinisten de controle te geven over hun winstgevendheid, comfort, veiligheid en de inzetbaarheid bij een breed scala aan projecten.

Wilbert Blom, productmanager graafmachines bij Hitachi Construction Machinery (Europe) – kortweg HCME – werd bij de onthulling niet teleurgesteld. Hij noemt de positieve reacties op het kleinste nieuwe model in de bekende serie Zaxis-7 graafmachines begrijpelijk, want: “We zien dat er veel vraag is naar dit type machine en met het ontwerp van dit nieuwe model voorzien we in de behoeften van klanten. Dankzij flexibele opties, zoals enkele of dubbele banden, kunnen aannemers in heel Europa de machine aanpassen aan de vereisten van hun werkterrein.” Naar verwachting zijn de eerste machines vanaf begin 2023 leverbaar. Dat dit model iets wegheeft van een typisch Franse graafmachine is goed te verklaren. Hitachi laat de ZX95W-7 namelijk bouwen door Mecalac.

Doordat het motorblok goed toegankelijk is, zijn onderhoud en inspecties snel en gemakkelijk uit te voeren.

Antwoord op groeiende vraag

Zoals alle Zaxis-7 mobiele graafmachines van Hitachi is de ZX95W-7 speciaal ontworpen om eigenaren en machinisten de controle te geven over hun winstgevendheid, comfort, veiligheid en de inzetbaarheid bij een breed scala aan projecten, van wegen- en woningbouw tot de aanleg van nutsvoorzieningen. De 10 tons ZX95W-7 is een echte binnendraaier, waarbij de bovenbouw met cabine, motor en contragewicht tijdens het ronddraaien altijd binnen de grootse breedtemaat van het onderstel blijft. Dat voorkomt schade bij het werken in krappe ruimten, dicht tegen wanden aan en naast andere voertuigen, enzovoort. Het is ook veiliger voor passerende voetgangers/fietsers en andere werkers op een bouwlocatie. Daar helpt de vernieuwde cabine ook aan mee.

De cabine is bijzonder ruim en biedt veel comfort en kwaliteit.

Meer comfort en veiligheid

De cabine is bijzonder ruim en biedt veel comfort en kwaliteit. De intuïtieve bediening maakt het samen met het kleine stuur en de vierwielbesturing een prettige werkomgeving. Omdat de cabine een nog beter zicht biedt over het bouwterrein en er een achteruitkijkcamera is gemonteerd, zijn machinist en machine zelf goed beschermd tegen potentiële gevaren en kunnen ze ongelukken gemakkelijker voorkomen.

Extra stabiliteit wordt geboden doordat het schuifblad zich aan de achterkant van de onderwagen bevindt. Dit kan nog extra worden versterkt met de optionele, onafhankelijk van elkaar werkende stempels aan de linker- en rechterkant. Andere opties zijn onder meer de hondengang, extra contragewicht, smeersysteem, camera voor zijdelings zicht, spatborden enzovoort.

De toevoeging van een tweedelige offset verstelgiek maakt de machine, in combinatie met de zwaaiarm, goed inzetbaar op diverse werkterreinen. De 1,85 meter lange steel levert dan een reikwijdte op van 7,75 meter, met een graafdiepte van 3,78 meter.

De ZX95W-7 op de bauma-stand van Hitachi in München.

Stage V-Deutz levert flink vermogen

De bekende Stage V-Deutz TCD 2.9L4 dieselmotor levert een flinke 55,4 kW (75,3 pk) aan vermogen. De hoge prestaties zijn mede te danken aan het hydraulieksysteem met twee pompen, met een opbrengst van 145 l/min voor rijden en 117 l/min voor werken. Doordat het motorblok goed toegankelijk is, zijn onderhoud en inspecties snel en gemakkelijk uit te voeren. De ZX95W-7 is standaard voorzien van airconditioning, een verwarmde stoel met luchtvering en een elektrische brandstofpomp.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.