Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Kleine machines met een groot vermogen en vele opties: Yanmar CE lanceert zijn kleinste wielladers ooit

Kleine machines met een groot vermogen en vele opties: Yanmar CE lanceert zijn kleinste wielladers ooit

De nieuwe knik-/oscillatieverbinding op de geheel nieuwe V7- en V7-HW (Heavy Weight) wielladers van Yanmar Compact Equipment houdt de totale machinehoogte onder de 2,5 meter, waardoor ze ideaal zijn voor gemakkelijk transport. 

Yanmar Compact Equipment (Yanmar CE) breidt zijn wielladerportfolio uit met de lancering van een gloednieuw aantal kleine maar toch krachtige machines: verwelkom de V7 en V7-HW (Heavy Weight). Dit dynamische duo vertegenwoordigd de kleinste wielladers in het productassortiment van Yanmar CE, en zijn spe-ciaal ontworpen om de snelle veranderende vraag en de zware eisen van de bouw, landschapsarchitectuur en verhuurtoepassingen voor te blijven.

Klanten blijven de kern van het merk Yanmar CE. Met de slogan ‘Building with You’ tot de recente lancering van de nieuwe, speciaal voor operators ontworpen app zorgt Yanmar CE ervoor dat de klanten hoog in het vaandel staan. Gewapend met feedback over het intensieve karakter van de bouw- en landschapssector, waar hardwerkende exploitanten weinig tijd voor over hebben tussen de projecten door, werd Yanmar CE geïnspireerd om de perfecte oplossing voor hen te creëren. Het bedrijf heeft een wiellader ontwikkeld die het leven van de machinist op alle mogelijke manieren gemakkelijker zou maken, te beginnen met de manoeuvreerbaarheid. Met een totale hoogte van minder dan 2,5 meter, een breedte van 1.850 mm (met bak) en een totale lengte van slechts 5.238 mm, past de V7/V7-HW gemakkelijk in een standaardcontainer. Dit zorgt ervoor dat de transportmachines onder de voorgeschreven hoogtelimiet van 4 meter, vastgesteld in de EU-richtlijnen onder ‘Gewichten en Afmetingen’ uit 1996, blijft.

De vierwielaangedreven V7/V7-HW hebben beide een elektronisch geregelde aandrijflijn en een topsnelheid van 20 km/u. Deze is uit te breiden naar een maximum snelheid van 30 km/u. Klanten kunnen hun machines verder laten personaliseren door te kiezen uit een premium assortiment bandenmerken en -maten, waardoor de V7/V7-HW perfect geschikt is voor elke toepassing, ongeacht hoe zwaar het terrein is.

Het gecombineerde knik-/oscillatieverbinding verlaagt de transporthoogte 

In tegenstelling tot andere modellen in de Yanmar CE-reeks zijn de nieuwe V7/V7-HW ook uniek omdat ze geen externe oscillatie meer hebben en in plaats daarvan een slim gewricht hebben dat articulatie met oscillatie combineert, waardoor de hoogte van de machine verlaagd kan worden. De units zijn ook een halve ton lichter dan de op een na grootste machines in het Yanmar CE-assortiment (met een gewicht van respectievelijk 4.250 kg en 4.450 kg). Dit maakt de transportmachines wendbaar waardoor deze ideaal zijn voor klanten die op zachte oppervlakken tuinieren en/of opereren. Met behulp van een nieuw platform dat zowel diesel- als elektrische aandrijflijnen kan ondersteunen, vullen ze een gat aan de kleinere kant van het assortiment compacte wielladers van het bedrijf.

Of het nu gaat om het transporteren van materialen, het verplaatsen van ladingen, het heffen van pallets, het opruimen of leggen van pijpen – het kan allemaal worden aangepakt met één enkele V7/V7-HW. Dankzij de hydraulische snelwissel kan de machinist naadloos wisselen tussen bakken, vorken, veegmachines en sneeuwblazers. De veelzijdigheid van de units gaat gepaard met een mechanisch bediende joystick voor nauwkeurige bediening van de hef- en kantelcilinders, en supergevoelige gereedschappen met een drukpomp van 63 l/min en 250 bar. De V7 en de V7-HW hebben een bakinhoud van respectievelijk 0,7 m³ en 0,8 m³. De V7-HW heeft een hoger laadvermogen op de vorken (1.900 kg) vergeleken met de V7 (1.750 kg). De V7 heeft een maximale kieplast van 3.000 kg, terwijl de V7-HW 3.250 kg kan kiepen. Zware gewichten zijn geen probleem voor deze lichte en wendbare machines.

Krachtig, ook op de weg 

Om de machinist maximale comfort en veiligheid te bieden is de V7/V7-HW voorzien van een geheel nieuwe cabine. De nieuwe cabine heeft twee robuuste deuren, gemaakt van een stalen frame, vergeleken met de meer gebruikelijke configuratie met één deur, wat de toegang, de luchtstroom en de reiniging van de binnenkant vergemakkelijkt. De grote beglazing biedt een goed zicht rondom de transportvoertuigen. Daarnaast zijn deze uitgerust met een 3,5-inch bestuurdersdisplay die op de A-stijl is gemonteerd in plaats van op het stuurkolom, waardoor het zicht op het voorste uitrustingsstuk wordt verbeterd. Voor warmere klimaten kunnen operators er zeker van zijn dat er ook luifelvarianten van beide machines beschikbaar zijn.

Grote beglazingen bieden een goed zicht rondom – geholpen door een 3,5-inch bestuurdersdisplay dat op de A-stijl is gemonteerd in plaats van op het stuurkolom, waardoor het zicht op het voorste uitrustingsstuk wordt verbeterd. Voor warmere klimaten zijn er ook kapvarianten van beide machines verkrijgbaar. 

Het zicht naar achteren is bijzonder goed dankzij het ontwerp van de motorkap en de afwezigheid van een verticale uitlaatpijp. (De uitlaat is in het contragewicht geïntegreerd – wat gunstig is bij de varianten met overkapping, waarbij de machinist niet wordt blootgesteld aan nabijgelegen uitlaatgassen, zoals bij een normale verticale uitlaatpijp.) Grote spiegels en krachtige werklampen dragen bij aan de veiligheid en het zicht, dag en nacht. De op het dak gemonteerde beglazing helpt het werk van de machinist gemakkelijker te maken bij het dumpen op hoogte.

Ergonomie heeft een hoge prioriteit gekregen bij het ontwerpen van de V7. De bedieningselementen bevinden zich op een perfecte hoogte waarbij deze gemakkelijk te bereiken zijn. 

Als kers op de taart hoeven machinisten zich ook geen zorgen meer te maken over downtime. De V7/V7-HW is namelijk uitgerust met een Yanmar 4TNV86CT viercilinder turbodiesel. Naast de lage uitstoot van deze motor kan deze voor maar liefst 6.000 uur zonder gepland onderhoud aan de DPF. Dit is de perfecte uitkomst voor klanten die lange uren maken in de bouw- en landbouwsector.

De V7 en V7-HW worden gefabriceerd in de fabriek van Yanmar CE gevestigd in Crailsheim (Centraal-Zuid-Duitsland) en zijn gericht op het vasteland van Europa, Scandinavië en Noord-Amerika.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.