Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Klein in omvang, groot in de werken die we doen’

‘Klein in omvang, groot in de werken die we doen’

“We zijn gespecialiseerd in het maken van staalconstructies, metaalbewerking en het uitvoeren van las- en montagewerkzaamheden op locatie”, zegt eigenaar Bertran Rijnberg.

Groot in certificeringen

“We zijn misschien wel klein in omvang, maar groot in de werken die we doen.” Met name de expertise en de specifieke lascertificeringen maakt dat het bedrijf bij gerenommeerde infraprojecten betrokken wordt. “We zijn bevoegd om constructies conform NEN-EN 1090-2 executieklasse 2 en 3 te realiseren. En we zijn nu bezig met de certificering voor uitvoeringsklasse 4, het hoogste niveau in NEN-EN 1090-2.” Elke lasser binnen Rijnberg voldoet aan de vereiste lascertificering maar heeft ook de opleiding Visueel Las Inspecteur gevolgd. “Daarmee bezit iedereen binnen ons team de juiste kennis om te weten aan welke normen een las moet voldoen en borgen we de kwaliteit”, vult Rijnberg aan. Dit jaar deed Rijnberg succesvol audit voor VCA**, wat een mooie opstap is naar de Trede3 certificering op de Veiligheidsladder. Al deze factoren dragen eraan bij dat het relatief kleine bedrijf serieus kan concurreren met de ‘grote namen’ binnen de branche.

Rijnberg is gespecialiseerd in het maken van staalconstructies, metaalbewerking en het uitvoeren van las- en montagewerkzaamheden op locatie, zoals het laswerk aan een buispaal.

Van buiten naar binnen

“Bij de start van ons bedrijf lag de focus eerst op buiten”, zegt Rijnberg. “We hebben geïnvesteerd in materieel en apparatuur. Ondertussen zijn we alle certificaten gaan halen om aan de juiste normeringen te voldoen. Afgelopen jaar hebben we onze werkplaats uitgebreid zodat we onze klanten een compleet pakket kunnen aanbieden.” In de werkplaats maakt Rijnberg prefab constructies en frames, maar ook hijsogen, bolders of wat de klant maar nodig heeft. “Op dit moment zijn we ons aan het certificeren op het gebied van lassen van betonstaal aan stalen damwanden en buispalen. We kunnen die binnen in onze werkplaats lassen en buiten aanbrengen. Vooral in de waterbouw zien we een toenemende vraag.”

Continue verbetering en kwaliteitsborging

Rijnberg merkt ook dat er meer en meer gevraagd wordt naar prefab, BIM, KOMO-certificering en de ISO 17660-1 normering. “Ik zeg altijd: ‘we zijn nooit uitgeleerd’ en ben dan ook echt trots op het gedreven en enthousiaste team dat zich blijft ontwikkelen en verbeteren. Het zijn ware vakmensen met passie voor het vak. Het kleinschalige van ons bedrijf maakt het prettig werken. Korte lijnen, zowel intern als extern, dat maakt ons flexibel.” Rijnberg besluit: “Meedenken met de klant is onze kracht: we staan er wanneer nodig en gaan voor kwaliteit. Heel normaal als je het mij vraagt.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.