Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Kind aan huis op Schiphol
Een greep uit het moderne materieel, bestaande uit kranen van 800 kilogram tot 20 ton.

Kind aan huis op Schiphol

Zo ook voor Heijmans die momenteel bezig is met het viaduct in het kader van het project Voltooiing Dubbele Rijbaanstelsel (VDR) aan de zuidkant van Schiphol Centrum. 

R. Breure bv is een veelzijdig en allround infra-aannemer en al meer dan twaalf jaar een vaste relatie van Heijmans. “Ook voor projecten buiten Schiphol”, benadrukt Ruud Breure. “We zijn wat dat betreft landelijk actief, maar hebben een voorliefde voor Schiphol. Hier zijn we feitelijk kind aan huis en weten we van de hoed en de rand. Werken op een luchthaven is heel wat anders dan opereren in een stad en vereist specifieke kennis en kunde. We beschikken over alle benodigde certificaten, wonen op periodieke basis de toolboxmeetings bij en niet geheel onbelangrijk: onze medewerkers kennen er de weg.”

Werken op een luchthaven is heel wat anders dan opereren in een stad en vereist specifieke kennis en kunde.

Flexibel

“Voor het viaduct zijn we de rechterhand van onze opdrachtgever en doorlopen we samen alle facetten aangaande het grondverzet”, vervolgt Breure. “In de voorbereidende fase hebben we bijvoorbeeld kabels en leidingen opgezocht en verhardingen weggehaald, zodat de aannemer onder meer nieuwe funderingen kon aanbrengen. Onderdeel van het project vormt de aanleg van het nieuwe viaduct over de A4. Ook hierbij bewijzen wij onze meerwaarde met ons moderne materieel, bestaande uit onder meer kranen van 800 kilogram tot 20 ton, maar ook eigen knijperwagens met diepladers en zaagmachines. We zijn gedurende het project continu met een wisselende bezetting aanwezig, afhankelijk van de behoefte en kunnen snel schakelen. We staan met onze 30 medewerkers altijd paraat, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Indien nodig springen we ook zelf op de machine. Dat is de kracht van een familiebedrijf.”

R. Breure BV blijft naar verwachting nog tot het einde betrokken bij het project. “De samenwerking met Heijmans verloopt uiterst prettig. Daarnaast zijn we ook voor andere opdrachtgevers actief op Schiphol en (ver) daarbuiten.” 


Specialistische werkzaamheden

Behalve in grondverzet excelleert R. Breure bv ook in een andere tak van sport. Het maakt overigens geen onderdeel uit van project VDR. “Als onderaannemer voeren we veel specialistische werkzaamheden uit, onder andere aan bruggen en viaducten,” zegt Ruud Breure. “Dat varieert van gespecialiseerd sloopwerk en het aanbrengen van verschillende soorten slijtlagen tot het aanbrengen van gietasfalt en flexigoten op kunstwerken.” Daarnaast bouwt R. Breure bv bitumineuze voegovergangen, zoals de zelf ontworpen Breure FPEJ. De Breure FPEJ (Flexible Plug-in Expansion Joint) is de eerste Nederlandse bitumineuze voegovergang met een bewezen lange levensduur zonder dat er verankering nodig is in een kunstwerk. “De voegovergang hebben we geheel in eigen huis ontwikkeld en heeft overal in Europa testen ondergaan. Het ontwerp is door Rijkswaterstaat goedgekeurd voor toepassing in alle categorieën wegen in Nederland en heeft een bewezen lange levensduur van minimaal tien jaar. Omdat we voor al deze specialistische werkzaamheden zelfvoorzienend zijn met eigen materieel werken we samen met veel aannemers.”

   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.