Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Kin nait, bestoat nait
Niek Beukema, zoon van oprichter Roelf Beukema.

Kin nait, bestoat nait

Met meer dan veertig jaar ervaring in het grondverzet is Beukema Grondwerken een gevestigde naam in het noorden van het land. Onder het motto ‘kin nait, bestoat nait’ gaat het familiebedrijf onder leiding van oprichter Roelf Beukema geen uitdaging uit de weg. Het bedrijf uit Onderdendam draait al vele jaren met Doosan graafmachines en onlangs zijn er twee nieuwe machines afgeleverd. Een gesprek met zoon Niek Beukema over de bewuste keuze voor Doosan.

In 1979 legde Roelf met een kleine trekker en een hooipers de basis voor wat nu is uitgegroeid tot een prachtig middelgroot familiebedrijf gespecialiseerd in grondverzet en baggerwerkzaamheden. Beukema Grondwerken heeft de beschikking over een scala aan graafmachines, vrachtwagens, tractoren, bakwagens, dumpers en (klantspecifieke) aanbouwdelen. “We bestaan nu 42 jaar en zijn met recht een allround GWW-bedrijf met veel expertise en loyale medewerkers. We krijgen veel projecten gegund vanuit de aannemerij, provinciale en gemeentelijke overheden”, zegt Niek met gepaste trots. 

Met meer dan veertig jaar ervaring in het grondverzet is Beukema Grondwerken een gevestigde naam in het noorden van het land.

Krachtig serviceapparaat

Al vele jaren vertrouwt Beukema op de machines van Doosan. “Zo rond de eeuwwisseling hebben we voor het eerst kennisgemaakt met Doosan”, blikt Niek terug. “Destijds werkten we met machines van een concurrerend merk, maar die konden in onze ogen niet meer meekomen. Vooral op het gebied van rupsen. Reden om onze horizon te verbreden en iets nieuws te gaan proberen. We waren al vrij snel overtuigd van de kwaliteit van Doosan en hebben in 2000 de eerste Doosan-rupsgraafmachine aangekocht. De eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat ook het serviceapparaat erachter van Doosan Nederland de doorslag gaf. We hadden en hebben er een goed gevoel bij. Als er iets is of een machine onverhoopt op storing valt, staan we niet alleen en kunnen we rekenen op een back-up vanuit Doosan Nederland. Overigens functioneren de machines uitstekend. Onze machinisten zijn er dan ook erg tevreden over.”

In totaal beschikt Beukema Grondwerken over een twaalftal machines van Doosan, van klein tot groot en in allerlei specifieke uitvoeringen.

Vergelijkend warenonderzoek

Beukema Grondwerken heeft met name de laatste jaren flink geïnvesteerd in de modernisering van het machinepark. Niek: “In 2018 hebben we drie nieuwe Doosans gekocht in de vorm van een DX255LC-5, een DX225LC-5 en een DX19. Onlangs hebben we daar een DX160W-5 mobiele graafmachine en een DX225LC-5 rups met 11 meter lange giek (!) aan toegevoegd. De machines zijn volledig naar onze wens opgebouwd en uiteraard allemaal uitgevoerd in onze bedrijfskleuren. Vóór aanschaf van de mobiele graafmachines hebben we wel een concurrent merk geprobeerd, vooral omwille van ‘vergelijkend warenonderzoek’ en om iedereen een beetje scherp te houden”, erkent Niek. “Daarbij zijn onze machinisten overigens nauw betrokken geweest. We doen het immers met elkaar. De voorkeur ging echter toch uit naar Doosan vanwege het comfort en bedieningsgemak.”

De machinisten van Beukema Grondwerken zijn erg tevreden over het comfort en bedieningsgemak van de Doosan machines.

Niets is standaard

In totaal beschikt Beukema Grondwerken over een twaalftal machines van Doosan, van klein tot groot en in allerlei specifieke uitvoeringen. “We hebben vrijwel geen enkele standaard machine in ons bezit. Alles wat nieuw binnenkomt, wordt veelal op maat aangepast om werkzaamheden toch net even wat anders te kunnen aanvliegen. Daarin zit denk ik onze kracht.” En dat is ook de reden dat Beukema Grondwerken een betrouwbare partner is voor veel opdrachtgevers in de provincie Groningen en steeds vaker ook daarbuiten. Vader Roelf en moeder Janny zijn nog dagelijks actief in het familiebedrijf. De bedoeling is dat Niek uiteindelijk het bedrijf zal overnemen van zijn ouders volgens hetzelfde motto ‘kin nait, bestoat nait’. Doosan speelt daarin een cruciale rol.

Doosan, officieel Doosan Infracore Construction Equipment, is een van ’s werelds grootste producenten van bouwmaterieel en in het bijzonder graafmachines. Het merk wordt in ons land vertegenwoordigd door zes dealers: Staad, Anema Arum, Nijland Service, R&L Machinery, ELM Bouwmachines en Snippe Erica. De fabrikant is voortdurend bezig met de ontwikkeling van nieuwe generatie graafmachines en heeft ook een sterke focus op de ontwikkeling van elektrisch aangedreven machines.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.