Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Kies de duurzame weg’
Op de nieuwe locatie van Wolfswinkel Reiniging in Maarsbergen wordt al het regenwater opgevangen, zowel van het dak als het terrein. Dat wordt gebruikt in de machines.

‘Kies de duurzame weg’

De veegmachines en wegdekreinigers van Wolfswinkel Reiniging zijn een vertrouwd gezicht bij menig infraproject en op Schiphol. Geheel passend bij de merkbeloften van het familiebedrijf – veilig, betrouwbaar, servicegericht, vernieuwend en duurzaam – is het voor opdrachtgevers sinds kort ook mogelijk om te kiezen voor de duurzame weg: oftewel de inzet van een geheel elektrische veegmachine. 

Waar we kunnen, laten we het zeker niet na om te verduurzamen, begint Wim van Wolfswinkel van Wolfswinkel Reiniging. “De grootste winst zit hem in het hergebruik van het water voor onze wegdekreinigers. Bij grote projecten nemen we onze mobiele recyclinginstallatie mee, zodat we op locatie het water kunnen zuiveren en direct weer inzetten. En op onze nieuwe locatie in Maarsbergen wordt al het regenwater opgevangen, zowel van het dak als ons terrein. Dat wordt weer gebruikt in onze machines. Ook het afvalwater en veegafval dat we in onze machines meenemen van projecten, verwerken we op ons eigen terrein voor hergebruik.”

Met deze nieuwste aanwinst motiveren we opdrachtgevers om voor de duurzame weg te kiezen.

Groen alternatief

De volgende stap in de verduurzaming is het vergroenen van het machinepark. “In de sector waarin wij acteren zijn er nog weinig groene alternatieven”, erkent Wim. “Neemt niet weg dat al ons materieel met HVO 100-biobrandstof uit de voeten kan, goed voor een reductie in de CO2-uitstoot tot wel 90%. En dat kunnen we ook op onze eigen locatie tanken. Verder hebben we sinds 1 maart jongstleden de beschikking over een elektrische RAVO-veegmachine. De machine is qua zuigcapaciteit vergelijkbaar aan de reguliere versie en is inmiddels al op diverse projecten succesvol ingezet, waaronder op Schiphol en op enkele kleinere projecten in Amsterdam. Groot voordeel is dat de elektrische veegmachine aan elke openbare laadpaal kan worden opgeladen of via een accubox, die je tegenwoordig steeds meer aantreft bij grote projecten”

Met deze nieuwste aanwinst motiveren we opdrachtgevers om voor de duurzame weg te kiezen, resumeert Wim. “En zo blijven we als bedrijf voortdurend de mogelijkheden onderzoeken om te verduurzamen in alle facetten van onze werkzaamheden. We proberen voorop te lopen. Op alle gebieden. En dat wordt ook gezien en gewaardeerd door onze klanten.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.