Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Kennispartner voor certificeringen zorgt voor duurzame verbetering bij grond-, weg- en waterbouwbedrijven

Kennispartner voor certificeringen zorgt voor duurzame verbetering bij grond-, weg- en waterbouwbedrijven

De ontwikkelingen in de gww-sector spitsen zich de laatste jaren steeds meer toe op kwaliteit, arbo & veiligheid en milieu & duurzaamheid. Vooral de CO2-footprint en het gebruik van secundaire grondstoffen zijn steeds grotere focuspunten. Normec Certification werkt als onafhankelijke certificerende instantie om management-, kwaliteits-, veiligheids- en duurzaamheidssytemen te toetsen en te certificeren.

“We zijn een relatief jong bedrijf, maar we beschikken over decennialange ervaring op het gebied van asbest, bodem en bouw(grond)stoffen. In relatief korte tijd is Normec Certification uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de markt. Door de inzet van slimme IT-oplossingen is onze werkwijze efficiënt, transparant en kostengunstig”, zegt Arjen Werkmeester, commercieel directeur bij Normec Certification. “Het doorvoeren van duurzame verbetering voor onze klanten doen we met veel enthousiasme, kundigheid én in de overtuiging dat het altijd beter kan.”

Bij het bouwen aan een duurzame en veilige werkomgeving is het belangrijk om management-, kwaliteits-, veiligheids- en duurzaamheidssystemen te toetsen en certificeren. (Beeld: Adobe Stock)

Kennispartner

“Normec Certification is geaccrediteerd voor een groot aanbod aan regelingen en certificaten en is daarmee ook dé specialist in certificeren”, vervolgt Werkmeester. “Daarbij volgen wij de ontwikkelingen in de sector nauwgezet en zijn we uiteraard op de hoogte van de huidige (en toekomstige) wet- en regelgeving. Wij nemen de tijd om onze klanten goed te leren kennen en bouwen een duurzame relatie op. Samen ontdekken we ruimte voor verbetering. Doordat we het werkveld kennen en dezelfde taal spreken, zijn we een echte kennispartner voor grond-, weg- en waterbouwbedrijven.”

Beter, veiliger en efficiënter

“Wij vinden het belangrijk dat organisaties die met asbest, bodem en bouwstoffen te maken hebben dankzij onze services beter, veiliger en efficiënter kunnen werken. Daarbij merken we dat er behoefte is aan een frisse, niet-directieve instantie, die ontzorgt. Normec Certification is die jonge en dynamische partij die de norm toetst en vooral kijkt wat er wél goed gaat. Zonder dat er een ‘noodzakelijk-kwaad-gevoel’ heerst bij onze klanten, maar waarvan de relevantie wordt ingezien. Op die manier dragen we bij aan de algehele performance van de organisatie.”

Arjen Werkmeester, commercieel directeur bij Normec Certification. (Beeld: Normec Certification)

Totaalpakket

Normec Certification biedt certificeringen op het gebied van kwaliteit (ISO 9001 en ISO 14001), arbo & veiligheid (o.a. Veiligheidsladder en VCA) en milieu & duurzaamheid (MVO Prestatieladder en de CO2-Prestatieladder, MRF Keurmerk en BRL SVMS-007). Maar dus ook bodemcertificeringen (BRL SIKB, zoals de 6000 en 7000) en productcertificeringen (o.a. BRL 2506). “De meest recente toevoeging aan het Normec dienstenpakket zijn ISO 27001 en 45001 en PSO”, zegt Werkmeester en licht toe: “De ISO 27001 is een ISO-normering voor informaticabeveiliging: hoe gaan we op een veilige, verantwoorde wijze om met digitale beheersing van rapporten en documenten. De ISO 45001 is een internationale veiligheidsnormering (waar VCA nationaal is), geënt op ISO-structuur (high level structure). En tot slot de PSO, wat staat voor Prestatie Sociaalgericht Ondernemen. Oftewel: hoe zorg je dat je als werkgever bijdraagt aan de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft. Zeker in tijden van krapte op de arbeidsmarkt, maar ook om goed voor elkaar te zorgen -wat een bepaalde verplichting zou moeten zijn-, is dit iets wat steeds meer gaat spelen”, merkt Werkmeester. “We bieden echt een totaalpakket met één aanspreekpunt, een open en transparant karakter en geen verborgen kosten.” 

No-nonsense

Het no-nonsense en informele karakter van het bedrijf is terug te zien in de dienstverlening. “Een voorbeeld is ons unieke online klantenportal, waarmee de klant 24/7 inzicht heeft in onder andere de voortgang van het (her)certificeringsproces, de status van de lopende certificaten en gemaakte auditafspraken. Maar uiteraard staan wij ook persoonlijk tot de beschikking van onze klanten”, zegt Werkmeester en besluit: dus mocht u behoefte hebben aan verdere toelichting of willen weten wat Normec Certification voor u kan betekenen, dan bent u altijd welkom voor een persoonlijk gesprek.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.