Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Jubilerend GWW-platform Entreeding.com bestaat 20 jaar

Jubilerend GWW-platform Entreeding.com bestaat 20 jaar

Entreeding.com jubileert; het grootste online marktplein voor de groen-, grond- en infrabranche bestaat 20 jaar. Dat viert het digitale platform voor vraag en aanbod van materieel, personeel en grondstoffen uitgebreid. Alle dik 1300 leden uit de Entreeding-community ontvangen een Entreeding.com jubileumlunchbox – en Entreeding.com introduceert drie nieuwe diensten voor zijn leden.

Entreeding.com is in Nederland en België al twee decennia de grootste speler als het gaat om het online samenbrengen van werk in de GWW-sector. Meer dan 1300 leden telt de online community, 950 bedrijven in Nederland, de overige in België. In België opereert Entreeding.com onder de naam wegenbouw.be.

CO2-reductie

Het 20-jarig jubileum viert Entreeding.com met nieuwe diensten voor de leden. Algemeen directeur Kees van den Berg van Entreeding.com licht toe welke dat zijn: “Milieu en duurzaamheid spelen in de GWW-branche een steeds grotere rol. Wij helpen onze leden om hun milieu- en duurzaamheidsambities waar te maken. Leden kunnen in ons keuzemenu nu al aanvinken dat ze een zoekopdracht beperken tot de eigen regio, om zo de transportwegen te verkorten. Dat scheelt in de CO2-emissies. Nieuw is, dat we momenteel werken aan een extra zoekcriterium voor elektrisch aangedreven, emissieloos materieel en materieel met uiterst lage emissies.”

Marktplein voor agrarische sector

Sinds een aantal maanden biedt Entreeding.com leden ook de mogelijkheid om materieel en grondstoffen aan te kopen en te verkopen. Aanbod op het eigen platform kan daarbij automatisch worden doorgeplaatst op marktplaats.nl, agritrader.nl en machinetrack.nl.

Entreeding ging kortgeleden een samenwerking aan met Mechan Groep. Van den Berg: “Met deze partij zijn we gestart met het opzetten van een digitaal marktplein voor de agrarische sector: picus.nl. Dat is net als Entreeding.com een onafhankelijk online platform voor vraag en aanbod, maar dan specifiek voor landbouwmachines en -personeel.”

Digitaal je werk organiseren

Entreeding.com brengt online GWW-bedrijven bij elkaar die machines willen huren of verhuren, in de regel inclusief bediening. Daarnaast brengt het platform vraag en aanbod samen voor grondstoffen, personeel, hulpmiddelen en aanbestedingen. Daarvoor gebruikt het platform op maat ontwikkelde software. Van den Berg: “Onze gebruiksvriendelijke software geeft leden in één oogopslag een compleet overzicht van beschikbaar en gevraagd materieel. Met die informatie kunnen onze leden online al hun werk organiseren. Dat gaat snel en eenvoudig. Onze leden besparen zo tijd en kosten, vergroten hun omzet en breiden ook nog eens hun netwerk uit.” Entreeding.com is ook via gsm te bedienen; leden zonder PC kunnen zodoende eveneens de software gebruiken. Daarnaast is er een mobiele website voor tablet en smartpone.

Community met breed profiel

Op Entreeding.com handelen de leden onderling dagelijks talloze klussen af, aldus Van den Berg. Op de website staan circa 13.000 machines. Bedrijven die lid worden van de community, krijgen op Entreeding.com een eigen bedrijfspagina.

Het profiel van de community is breed, aldus Van den Berg: “We hebben loonwerkers die als zzp’er met een eigen machine in de markt actief zijn, maar ook grote organisaties met een eigen planbureau.”

Een man een woord

Van den Berg typeert de GWW-sector als een branche waarin geldt: een man een woord. “Entreeding.com is totaal onafhankelijk, de leden van de community organsieren al hun werk zelfstandig en onderling. Van ons wordt niets verlangd op gebied van werkorders, orderbevestigingen of andere vormen van begeleiding”, aldus Kees van den Berg: “We hanteren ook geen ingewikkelde voorwaarden of constructies. Met een lidmaatschap kost het aanbieden, vragen of zoeken naar een product of dienst niets extra.”

Een advies voor nieuwe leden heeft Van den Berg wel: “Bij nieuwkomers zien we altijd een curve. Ze komen aanvankelijk bij ons omdat ze om werk verlegen zitten. Wij vragen ze om twee jaar lang lid te blijven van onze community; we zien altijd dat nieuwe leden na negen tot tien maanden eigen werk beginnen uit te zetten. Dat is voor die bedrijven echt een kantelpunt – en voor ons een indicatie dat dat nieuwe lid succesvol is. Als vuistregel voor nieuwkomers hanteren we: “Laat je machines niet stilstaan, er is altijd werk voor je – en met vijf klussen ben je bij Entreeding.com uit de kosten.”

Entreeding.com
Entreeding.com begon 20 jaar geleden als initiatief van John Bos, zoon van een ondernemer in het grondverzet. Kees van den Berg: “Als economiestudent zag John toen al bestaansrecht in ons digitale platform. John constateerde dat in de praktijk machines stilstonden op werven en er tegelijkertijd tekorten waren op de bouwplaats, van machines, maar ook van grondstoffen.”
Het samenbrengen van die vraag en dat aanbod in de GWW-sector was tot dan toe het werk van planners, die de hele dag achter materieel en mensen aan belden. Van den Berg: “Dat kan functioneler, dacht John – met een digitaal marktplein waar je een vraag online uitzet en dertig seconden later een reactie binnen hebt. Die snelheid en dat gemak zijn sinds Entreeding.com de nieuwe werkelijkheid van het organiseren van werk in de GWW-sector.”

Eind 2017 nam ISN in Zoetermeer het platform over. Van den Berg: “Sindsdien zijn we gegroeid van 600 naar meer dan 1300 leden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.