Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Jubilerend Demarec komt met concurrerende EcoLine

Jubilerend Demarec komt met concurrerende EcoLine

Het is een jubileumjaar voor Demolition and Recycling Equipment BV uit Cuijk, beter bekend als Demarec. Twintig jaar geleden besloten de ervaren engineer Ruud de Gier en eigenzinnige marketeer Marcel Vening om hun plannen te verwezenlijken. Inmiddels is hun Demarec een gevestigde naam in de equipmentmarkt voor de sloop- en recyclingindustrie. Dat mede dankzij een continue stroom aan innovatieve producten. Nieuwste hoogtepunt is de concurrerende vergruizer uit de baanbrekende EcoLine.    

Dat succes wel degelijk een keuze kan zijn, bewijzen Ruud de Gier en Marcel Vening al jaren. Marcel kijkt met plezier terug: “We hebben er vanaf het begin af aan in geloofd dat Demarec een succes zou gaan worden, anders begin je immers niet een bedrijf. We zijn er nooit vanuit gegaan dat het mis zou kunnen gaan. Al hebben we natuurlijk wel de nodige voorbereidingen getroffen om te voorkomen dat we het niet zouden halen.” Dat zien we terug in de slagzin ‘Groot in innovatie… tot in de kleinste details!’

De 5.800 kg wegende schrootschaar DXS-60 is uitgerust met DemaPower 2.0. Hierdoor blinkt hij uit in kracht en snelheid.

Meer dan waard

De ambitie was (en is!) om echt vernieuwende producten in de markt te zetten. Er werd ingezet op de eigen product knowhow en de focus lag op kracht, snelheid en kwaliteit. Vening: “Daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan, maar de meerwaarde is het in onze ogen altijd meer dan waard geweest. Immers, de klant was bereid meer te betalen dan onze concurrenten vroegen en koos dus echt voor ons en ons vernieuwende product.” In 2006 werd dat gehonoreerd met de toetreding tot de internationale Kinshofer groep, wereldwijd één van de toonaangevende fabrikanten op het gebied van aanbouwdelen.

Eén van de eerste EcoLine DLP-modellen is deze concurrerende en prijscompetitieve roterende vergruizer.

Investeren in kwaliteit

Terugkijken is leuk, vooruit kijken verstandiger. De toekomst ligt dan ook in het verlengde van het streven dat beide pioniers altijd hebben gehad: vernieuwende producten op de markt brengen. Marcel: “In onze branche zie je dat er in de toekomst vooral naar stofproductie, trillingen en geluid zal worden gekeken, iets waar wij ook al mee bezig zijn. Daarnaast ligt de grootste uitdaging in het meer kostenbewust ontwikkelen van onze tools. We hebben klanten die tonnen uitgeven aan een machine en vervolgens kiezen voor een goedkopere tool die 25% minder kan knippen dan die van ons. We zeggen altijd: “In the end, it is only about the tool.” Die uitdaging, om mensen er bewust van te maken dat investeren in kwaliteit je meer oplevert, is er eentje die ons de komende tijd nog meer bezig gaat houden.” 

Terug in de tijd met twee trotse oprichters. Marcel Vening (l) en Ruud de Gier staan bij één van de eerste partijleveringen van hun nu jubilerende Demarec.

Roterende vergruizers

Het eerste product binnen de Ecoline zijn de roterende vergruizers voor graafmachines in de gewichtsklasse tussen 5 en 25 ton. “Deze nieuwe EcoLine DLP-modellen zijn speciaal ontworpen om een concurrerende vergruizer op de markt te zetten, gericht op het middensegment, uiteraard wel met het volledige Demarec-DNA. Het is een compleet nieuw concept met veelal nieuwe verwisselbare slijtdelen en deze vergruizer is inzetbaar bij de primaire en secundaire sloop,” aldus Jason. “De producten in de Demarec EcoLine hebben bijvoorbeeld een eenvoudiger standaard cilindertechnologie en een andere technische opbouw, inclusief een ander tandplaatsysteem. Maar de Demarec-filosofie van volledig uitwisselbare slijtdelen vinden we gewoon terug in de nieuwe DLP-lijn. Daar hebben we natuurlijk geen concessies aan gedaan. Naast deze roterende verguiers zullen er ook andere producten volgen binnen de EcoLine”.

EcoLine: competitieve producten met volledig Demarec-DNA

Demarec is een nieuwe weg ingeslagen. We spreken daarover met commercieel manager Jason Sanders. Als trendsetter met een uitgebreide productlijn van innoverende producten met een “superieure kwaliteit gericht op de top van de markt” wordt door Demarec nu ook gewerkt aan een Eco-lijn. Dat zijn competitief geprijsde producten voor een nieuwe doelgroep. Jason licht dat graag toe: “Tijdens de ontwikkeling van onze EcoLine producten doen we geen concessies aan onze kwaliteitsstandaarden, maar hebben we vooral gekeken naar mogelijkheden om producten te ontwikkelen met een voordeliger eindprijs voor de klant. Dan denk ik aan een aannemer die maar zo nu en dan een sloopproject moet uitvoeren of in situaties waarin de sloopwerkzaamheden weinig gecompliceerd zijn. Dit is ook een product voor nieuwe opkomende markten waar de sloop op een veel lager niveau staat dan in West-Europa.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.