Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Jubilaris heeft bijna elke kolk in Nederland voorbij zien komen
Toen hij 18 jaar werd kreeg hij zijn 1e heftruck.

Jubilaris heeft bijna elke kolk in Nederland voorbij zien komen

Het gebeurt maar zelden dat we een werknemer mogen interviewen die maar liefst 50 jaar werkzaam is voor een bedrijf. Dit geluk viel ons ten deel bij Nering Bögel, waar Jean van Diepen, expeditie medewerker, een halve eeuw ‘op de teller’ heeft staan.

“Daar komt hij aan” wijst Toin Bongers (directeur) naar Jean. We zien hem met grote precisie en flinke snelheid  een vrachtwagen beladen en wachten rustig af tot hij tijd heeft voor ons. “Bij Jean gaat het werk altijd voor hè”, zegt Toin lachend. Met 50 jaar dienst weet Jean prima wat er moet gebeuren elke dag. “Het voelt een beetje als zijn eigen bedrijf. Hij weet wat er geladen en gelost moet worden, weet feilloos waar alles ligt, hoe producten samengesteld dienen te worden en de wagens het meest economisch beladen kunnen worden. Hij heeft een fotografisch geheugen voor wat hij wanneer geladen heeft. Een gave die weinig mensen tegenwoordig nog is gegeven, en dat heeft alles te maken met dat ene woord wat hem het beste typeert : ‘betrokkenheid’. Kortom, in zijn werk is hij snel en efficiënt en Jean werkt bovenal veilig.”

Jean van Diepen heeft een halve eeuw ‘op de teller’ staan.

Werken vanaf het 14e levensjaar

Op een donderdag begon Jean bij De Globe, Jean had er slechts twee dagen werk op zitten, toen hij al bij de personeelschef werd geroepen. “Ik kreeg een vast contract aangeboden, dat was even schrikken, omdat ik eigenlijk verder wilde leren, ik was 14 jaar.  Maar met een moeder die in het ziekenhuis lag en een vader zonder werk, zou ons gezin -met zes kinderen- het geld goed kunnen gebruiken. Het was ook meer een opdracht dan een suggestie van mijn vader, toen hij zei dat ik maar moest gaan werken.”

We zien hem met grote precisie en flinke snelheid een vrachtwagen beladen en wachten rustig af tot hij tijd heeft voor ons.

De eerste stappen bij Nering Bögel

Van 1970 tot en met 1972 werkte Jean voor de gieterij “De Globe” in Weert. Toen kwam de oliecrisis en daarmee het fenomeen ‘arbeidstijdverkorting’. “Reden voor De Globe om me vanaf dat moment uit te lenen aan Nering Bögel (onderdeel van De Globe)”, vervolgt Jean. “In plaats van gieterijwerk maakte ik de overstap naar assemblage- en expeditiewerk. Ik zette roosters in kolken en mocht vrachtauto’s laden en lossen, wel met de hand! Dat was zwaar werk, elke keer 50 KG boven je macht tillen. ’s Avonds kwam ik dan ook kapot thuis.”

Toen hij 18 jaar werd kreeg hij zijn 1e heftruck. “Ik had nog nooit geschakeld, maar moest wel op een schakelheftruck van Still gaan rijden. Mijn eerst losopdracht nam om die reden maar liefst 3 uur in beslag”, zegt Jean lachend. “Bloed, zweet en tranen… maar: leeg!”

Het bedrijf is ook een beetje ‘mijn kindje’

“Over een kleine 3 jaar ‘mag’ ik met pensioen”, vertelt de jubilaris. “Natuurlijk doe ik dat, dan ga ik samen met mijn vrouw genieten van de vrije tijd. Maar Nering Bögel loslaten? Dat kan toch niet. Ik heb meegeholpen dit bedrijf op te bouwen tot wat het nu is, door me altijd 100% in te zetten. Daarmee is het ook een beetje ‘mijn kindje’ geworden. En niemand laat zijn kind alleen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.